19.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Les colles gegantines al pati de l’escola
Les colles gegantines al pati de l’escola

Avui els ulls de cada nina i nin de l’escola no es podien obrir més, la música de les xeremies, flabiols i tamborinos feien que aquelles figures tan grans es moguessin lleugeres per la nostra escola.

Després d’una setmana especial de padrins de contes, escoltar històries fantàstiques, preparar punts de llibre per no perdre’ns ni una paraula de cap pàgina, hem rebut la millor sorpresa que hauríem pogut imaginar:

Han arribat els gegants de Felanitx al CEIP s’Algar de Portocolom, ja de bon matí els hem trobat a la pista que ens esperaven, quina emoció…

I, un poc més tard, ens han visitat, amb alegria i ganes de festa, en Macià i na Maciana (gegantons de Son Macià) amb la seva randa, preparats per jugar a “estràngol” i s’han passejat i ballat com mai saludant a tota persona i personeta que es trobaven a prop.
Gràcies a l’APIMA per convidar les colles de gegants de Felanitx i Son Macià, per preparar, amb tanta entrega i il·lusió, aquests moments que no tenen preu per a cada infant de la nostra escola.

Ha estat un dia ple de màgia i tradició. Alguns no havien vist mai els gegants i gegantes de prop i, avui, han pogut presenciar la “Primera Trobada de Gegants del CEIP s’Algar”.

Gràcies a la Colla de Gegants de Felanitx per poder tenir amb nosaltres al Gegant des Macolí i na Maria Enganxa, i a la Colla de gegantons de Son Macià per fer possible aquesta trobada amb en Macià i na Maciana i regalar-nos tantes emocions, somriures i alegria.
Els quatre gegants han convertit el dia d’avui en una festa per a tota la comunitat educativa de la nostra escola.

No oblidarem mai aquesta visita, que esperam no sigui la darrera, perquè apropar la cultura i les tradicions a cada infant és essencial dins el nostre projecte educatiu i mantén vius trets d’identitat que no hem de deixar enrere.

Per uns moments hem pogut oblidar preocupacions i COVID, hem vist més a prop poder retrobar-nos amb la festa, la gent, la cultura compartida i confiar de nou que tot anirà bé.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”