24.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022

Ja està tot a punt per reprendre amb força les XXIV Jornades Multiesportives Es Lledoner, amb propostes nombroses d’activitats relacionades amb salut dirigides a tota la comunitat educativa.

La nova edició del programa de Salutis para tutis, que forma part d’aquest context, inclou un dels pilars fonamentals que justifiquen aquestes jornades. Es tracta d’una iniciativa sense precedents que fomenta la salut, la solidaritat, l’educació, l’esport inclusiu, la igualtat i l’interès per la comunitat en un sol epígraf que engloba tot l’àmbit educatiu i implica el context social al qual pertany.

Els organitzadors de les jornades són els alumnes de 4t d’ESO, amb la coordinació i ajuda dels graus mitjà i superior d’activitats fisicoesportives. Tot aquest alumnat pertany a la cooperativa d’ensenyament Es Lledoner, escola que aposta amb decisió per un projecte de salut i esport d’aquestes característiques fa quasi un quart de segle.

Aquest esdeveniment se celebra la darrera setmana de classe, quan l’estiu ja toca la porta i les aules obrin les finestres mirant ja unes vacances a punt de l’estrena. Esports de natura es combinen amb propostes nàutiques, activitats de senderisme, iniciatives d’esports individuals, sempre enfocant qualsevol pràctica en la cooperació, mai no en la competició.

Dins la planificació general hi ha una jornada destacable que té un objectiu completament solidari. Cada any els organitzadors i l’escola decideixen muntar un esdeveniment i destinar la recaptació a una ONG.

Sota el títol “Mou-te per l’esclerosi múltiple”, demà divendres l’escola sortirà al carrer i ocuparà indrets neuràlgics de la ciutat de Felanitx: les places de ses Palmeres, de s’Arraval, de sa Font de Santa Margalida, del Mercat… El repte és agosarat i molt atractiu: els participants, previ pagament d’un euro (mínim) com a inscripció, participaran des de les 9 del matí i fins passat el migdia en una interessant marató esportiva en què es combinen activitats molt variades i a gust del públic en general: ball de saló, step, flashmob solidari, GAP, cal·listènia, pilates, zumba, crosfit, animal flow… Tot un menú complet que està obert a qualsevol públic que es vulgui acostar i contribuir en aquesta iniciativa que combina salut, cooperació, convivència, esport i solidaritat.

L’entitat que rebrà la recaptació és l’Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM), organització sense ànim de lucre que representa una gran part del col·lectiu de les persones diagnosticades amb esclerosi múltiple. L’ABDEM treballa també a favor d’altres patologies neurològiques similars, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida i la de les seves famílies. Actualment, l’Associació té prop de 447 socis, 312 d’ells són persones amb esclerosi múltiple i la resta, amics, familiars i col·laboradors, tant de l’àmbit sociosanitari com empreses privades.

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també