19.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 24 juny 2021
Primer ple del nou govern municipal
Imatge del Ple del passat mes d'octobre
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dilluns, els regidors municipals es tornaran a reunir en Ple. Si no hi ha res de nou serà el primer presencial dins la Sala després de molts mesos fets telemàtics, per internet i cadascú des de ca seva, degut a les restriccions sanitàries. Serà a les 8 de l’horabaixa i, com fins ara, es podrà veure per internet, a través de la pàgina web d’aquest setmanari o Felanitx.tv.

Entre altres punts, sembla que s’inclourà a l’ordre del dia una moció presentada per PSOE, Bloc i Unides Podem (UP), perquè s’insti Google, Facebook i Wikipedia a utilitzar el topònim adequat del municipi, Felanitx i no Felanich; una moció la urgència de la qual va ser rebutjada al darrer Ple i ara es presenta per via ordinària.

També el PSOE, juntament amb UP, tornen a presentar la moció en relació amb l’ordenança del benestar animal, que també va ser rebutjada pel govern local al passat Ple. Fa uns dies, l’equip de govern, explicà respecte d’aquesta qüestió que s’està fent feina amb la redacció d’una ordenança que compti amb l’opinió pública i les diferents organitzacions afectades per la futura norma. L’ordenança pretén que els propietaris d’animals compleixin amb les obligacions legals i responsabilitats derivades dels mateixos. Així mateix, un dels objectius és regular el nombre creixent de colònies felines incontrolades al municipi i les conseqüències que se’n deriven, que actualment no estan controlades.

El regidor de Benestar Animal, Joan Aznar, explica que “no només s’ha de tenir un control dels moixos i que els seus propietaris tenguin cura d’ells. Els ciutadans han de ser conscients que no controlar la procreació dels felins es pot convertir en una plaga i això és el que es vol evitar amb aquesta ordenança”.

L’Ajuntament té constància que s’ha incrementat el nombre i la tipologia d’animals domèstics i salvatges al municipi.

Davant aquest anunci, els socialistes “ens sentim satisfets que l’equip de govern reflexioni i consideri prioritari el benestar animal dues setmanes després de votar en contra”. “Demanam poder fer front comú davant mesures importants per a la convivència de tots i continuarem treballant allargant la mà als col·lectius i amants dels animals del terme, per posar fi a l’abandó i maltractament animal i especialment per fomentar una tinença responsable, zero sacrificis, control de les colònies felines i de la cria d’animals… en resum, garantir el benestar animal”, explica Xisco Duarte (PSOE).

Al Ple de dilluns també es donarà compte de la renúncia de na Bàrbara Barceló Pascual al càrrec de regidora (PP) per motius personals, i es designarà el seu substitut, que s’incorporarà a l’equip de govern.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar