25.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 21 maig 2022
Solar per a la nova escola
Solar per a la nova escola

En una nota de premsa, el PSOE denuncia “la falta d’interès de l’equip de govern davant la construcció de la nova escola de Felanitx”. Així, el portaveu, Xisco Duarte, explica que “aquesta infraestructura tan necessària i reclamada continua retardant-se per la nefasta gestió del batle, encarregat de l’àrea d’Urbanisme i del seu equip de govern, que demostrant una total falta de compromís han aconseguit que la construcció de la nova escola ja no es podrà iniciar dins el 2022”.

Recordem que el passat mes de març, l’Ajuntament adjudicà el solar per a construcció de la nova escola, uns terrenys de 8.220 metres quadrats, situats al carrer Manacor, entre l’inici del camí de Son Proenç i la carretera de Portocolom. L’Ajuntament es va comprometre a agilitzar tot el procés de compra i de tramitació necessària per posar els terrenys a disposició del Govern i a presentar-ho per a la seva aprovació al Ple. “Però, nou mesos després, encara no s’ha produït. També s’havia d’encarregar del cost de la dotació de serveis i per això es precisava un projecte que fins fa uns dies no ha entrat a la Sala”, explica Duarte.

Segons la nota dels socialistes, la Conselleria d’Educació, després de mesos de tardança, va registrar a finals del mes de setembre un llistat de documents necessaris per poder continuar el procés (informe de recursos hídrics; plànol topogràfic en format digital georeferenciat; el projecte d’urbanització i de dotació de serveis aprovat; i el certificat acreditatiu de la inclusió del solar en l’inventari de béns i drets municipals, entre d’altres).

“A hores d’ara l’Ajuntament no ha fet arribar la documentació requerida, tan sols ha presentat un escrit amb la voluntat de posar en disposició de la Conselleria els terrenys. El que havia de ser un tema i una necessitat tan important per al nostre municipi s’ha convertit en un lamentable espectacle”, afegeix el portaveu socialista, i ho atribueix a “una total manca de planificació i de previsió habitual del govern local que suposarà, novament, l’endarreriment de la construcció d’aquesta infraestructura tan necessària, fet que fa evident que per a ells l’escola no és una de les seves prioritats”.

darreres notícies

et pot interessar