17.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 22 octubre 2021
Xisco Duarte, davant la Casa de Cultura
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El PSOE critica la “falta de planificació i execució per part del govern local (PP-PI-J. Aznar), que per cinquena vegada modifiquen el pressupost de 2021”. Expliquen que al pròxim Ple de l’Ajuntament, dilluns dia 11, es durà a aprovació una modificació d’una partida de 2 milions d’euros a càrrec del superàvit, “nou mesos després d’aprovar el pressupost s’han menjat més de 6,5 milions del superàvit. Els ciutadans no mereixen uns gestors que prioritzen el clientelisme per damunt de les necessitats d’una crisi com l’actual”, ha denunciat el portaveu socialista, Xisco Duarte.

Aquesta modificació suposarà “traspassar quantitats destinades a polítiques socials i serveis públics a cobrir els excessos de despesa o finançar projectes que, tot i estar prevists, no comptaven amb la corresponent dotació pressupostària. És difícil d’entendre que en un poble on hi ha famílies necessitades s’estigui malbaratant els doblers d’aquesta manera”, explica, i incideix que l’Ajuntament va tancar l’any 2020 amb un superàvit de 9,8 milions i aquests estalvis permetien afrontar la crisi derivada de la pandèmia amb fortalesa econòmica. “No obstant això, aquesta quantitat no bastarà per fer front a la indemnització que han de pagar als propietaris de la zona verda de s’Arenal de Portocolom, que arriba als 7 milions d’euros, amb un augment de 500 euros diaris d’interessos”, segons ha exposat Duarte, fet que motivarà que “l’Ajuntament s’haurà d’endeutar per fer front a la sentència”.

La rèplica del batle
D’altra banda, el batle, Jaume Monserrat, ha replicat dient que “quan vàrem presentar els pressuposts ja diguérem que era molt difícil planificar uns comptes tenint una crisi sanitària que ens exigiria fer canvis permanentment. No hem tingut els ingressos prevists en un any normal. Per ajudar, hem bonificat taxes en tots els sectors i hem creat línies d’ajudes als empresaris i comerciants. És molt demagog dir que no hem estat devora els ciutadans, però no ens sorprèn venint dels socialistes. Aportar crèdit a les arques municipals no significa tenir la vidriola buida, en acabar l’any en parlarem”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar