15.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 16 maig 2021
El terreny zona verda, a s’Arenal
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

L’Ajuntament pot acatar i pagar, o bé recórrer-hi davant el Tribunal Suprem

Nou capítol sobre el solar-zona verda que des de fa anys s’emprava com a aparcament de la platja de s’Arenal, a la urbanització de sa Punta de Portocolom, i del qual està en litigi el preu de l’expropiació forçosa que n’ha de pagar l’Ajuntament.

Aquests dies hem sabut d’una nova sentència de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), que valora el terreny per expropiar en 5.213.000 euros, i dictamina la superfície real del solar en 8.568 metres quadrats.

Amb aquesta sentència es desestima el recurs contenciós administratiu que havia interposat l’Ajuntament contra la sentència anterior, el novembre de 2017. Així i tot, aquesta nova sentència no és ferma i l’Ajuntament la pot recórrer davant el Tribunal Suprem, o bé acatar-la i pagar aquests 5,2 milions d’euros a part de la família de España Rosselló, propietària dels terrenys.

Fent un poc història del procés, el juny de 2017, el Jurat Provincial d’Expropiació Forçosa dictaminà que el preu d’aquest terreny era de 4.746.394 euros. A simple vista semblava una decisió “salomònica”, tenint en compte els preus en què l’havien valorat les parts. La família de España Rosselló en reclamava 7.310.141 euros, mentre que l’Ajuntament l’havia valorat en 2.855.967 euros.

Però, així i tot, com que no estava d’acord amb la sentència, l’Ajuntament decidí recórrer-hi i interposar el recurs contenciós administratiu que ara s’ha resolt. Nomenà l’advocada Neus Fontrodona per defensar els interessos municipals davant els tribunals de justícia.
Aquesta sentència no ve de nou. Era previsible, però l’Ajuntament esperava que el TSJIB rebaixàs el que s’haurà de pagar, i no ha estat així, ans al contrari: ha pujat el valor del sòl uns 500.000 euros més.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar