24.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022
Estrenada l’obra de teatre Ànima

Diumenge s’estrenà a la Casa de Cultura l’obra de teatre Ànima de Felanitx, una obra teatral del gènere “ànima”, creat per Jeroni Obrador. Aquest gènere pretén transformar les tècniques de cada actor en una eina potent d’autogestió emocional. L’actor anteposa la gestió del cos a la de la ment, per a precisament augmentar la intel·ligència emocional de l’espectador i l’actor, aquest darrer millora així el seu procés interpretatiu sent més precís en el resultat.

Damunt l’escenari, nou actors felanitxers: Albert Iglesias, Rosario Adrover, Francisca Juan, Laura Toledo, Mari Juana Collado, Isabel Colmenero, Sandra Arroyo, Llucía Valladolid i Antoni Contestí.

Els artistes varen crear escenes per interactuar amb el públic, transmetent les emocions i que puguin aprendre a gestionar les emocions. Alguns texts són dels mateixos actors: Fàstic, creat per Francisca Juan i Albert Iglesias, Tristesa, d’Isabel Colmenero; Llucia Valladolid ha creat una coreografia per escenificar l’alegria, i Laura Toledo, la por.

Una de les característiques indispensables d’aquest nou gènere és la creació d’escenes per part dels actors durant el muntatge, i ja s’ha secundat i acceptat per diferents institucions iberoamericanes com el Congrés Iberoamericà de Teatre 2021, el director Lab Med del Teatre Lliure o el Festival Santiago Off de Xile, on es va muntar i representar el passat mes de gener. Durant la pròxima temporada teatral hi haurà més muntatges a Colòmbia, l’Argentina o pobles de Mallorca, ja que el seu creador, Jeroni Obrador, és de Santanyí.

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també