14.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 16 maig 2021
Les paradetes oferiren les darreres novetats editorials i d’autors felanitxers
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Després d’un any de restriccions, amb la vacunació de la població, les autoritats sanitàries comencen a relaxar aquestes restriccions i es permeten alguns actes que fa un any es van haver de suspendre perquè estàvem en ple confinament per la pandèmia.

Diumenge dematí, amb motiu de la Festa del Llibre, la plaça Pax presentava un bon ambient, amb el temps assolellat, bona temperatura i la gent amb ganes de sortir i començar a fer un poc de vida social, sempre respectant les normes però amb la vista posada cap a l’anomenada nova normalitat. Es va veure alegria. Tothom estava molt content de trobar-se, content de trobar amics que potser feia temps que no veien. Això dona una certa esperança que quan això acabi retrobarem ràpidament l’alegria de viure.
Per la plaça hi havia informadors d’info-COVID. Les mesures bàsiques de la mascareta ben posada es compliren. Fonts sanitàries apunten que “el fet que es realitzi a l’aire lliure fa que el risc sigui molt baix”.

Molt bon ambient a la plaça Pax

Divendres, dia de Sant Jordi, dins el Mercat Municipal, les llibreries muntaren paradetes, però per ser dia feiner no tothom hi pogué anar i aprofitaren diumenge per fullejar i comprar llibres. Amb la compra d’un exemplar s’entregava un punt de llibre que els alumnes de primer cicle de primària de les escoles del municipi havien elaborat amb la temàtica del comerç local i Sant Jordi. Sembla que el balanç de vendes va ser bo. Molta gent s’enduia llibres. No hi faltaren els contacontes per als infants més petits, narrats per na Cristina Barceló (Púrpura).

Contacontes a la plaça Pax

A més de la venda de llibres, per Sant Jordi també s’aprofita per presentar nous llibres i atorgar premis.

Dissabte, l’investigador Bartomeu Mestre, Balutxo, dissertà sobre llibres i germania, tot coincidint enguany amb els 500 anys de les Germanies. I l’historiador porrerenc Guillem Morro Veny presentà el seu llibre La diabòlica secta colombina. Aquest era el nom amb què els contraris a la Germania definien el moviment liderat pel felanitxer Joanot Colom. El llibre ens ofereix la història novel·lada de Colom i de la revolta més important de la història de Mallorca.

Dimecres, a la Fundació Cosme Bauçà es va presentar el llibre de les comunicacions presentades a les cinquenes Jornades d’Estudis Locals, que es varen fer al febrer de 2019.
Dijous, dia 29, a les 20 hores, a la Casa de Cultura es presenta el llibre Mestall, del poeta Jaume Caldentey. La presentació és a càrrec del cantautor Valentín Mendoza. A més, Biel Vicens, glosa, i Glòria Julià, acompanyada a la guitarra per Joan Carles Vaquer, recita alguns dels poemes.

Avui divendres, a les 19 hores, a la Casa de Cultura, es donarà a conèixer el guanyador del sisè Certamen de Poesia Miquel Bauçà. Hi participaran Pau Vadell i Mar Grimalt, que recitaran alguns poemes.

Finalment, diumenge dia 2, a les 12 del migdia, a la Casa de Cultura es presentarà el llibre La Germania a Felanitx. Joanot Colom i Cifre (500 aniversari), de l’historiador medievalista Ramon Rosselló Vaquer, que fa un recull de totes les dades que es coneixien del principal personatge de la revolta agermanada de 1521. La presentació serà a càrrec del periodista Andreu Manresa, i les cobertes del llibre són un dibuix de l’artista Miquel Barceló, que representen el crani de Colom dins una gàbia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar