19.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 24 juny 2021
Imatge del projecte
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El projecte Life Reusing Posidonia ha resultat guanyador de la 15a edició dels premis LIFE 2021, que atorga la Unió Europea en la categoria de medi ambient, que va consistir en la construcció i monitoratge del funcionament de catorze habitatges de protecció pública en règim de lloguer promoguts per l’IBAVI a Formentera.

Els guardons, que des de la Comissió defineixen com els “Green Oscars”, reconeixen els projectes LIFE finalitzats el 2020 més innovadors, inspiradors i eficaços en tres categories: acció climàtica, protecció de la natura i medi ambient, aquesta última és en la qual la promoció de l’IBAVI ha resultat guanyadora.

L’arquitecte de l’IBAVI,el felanitxer, Carles Oliver, en el discurs d’agraïment, ha destacat la importància que l’actual gerent de l’entitat, Cris Ballester, hagi decidit aplicar la filosofia d’aquest model d’arquitectura sostenible a totes les promocions de l’IBAVI i, per tant, que el projecte Life Reusing Posidònia no sigui únicament un prototip.

El programa LIFE+ és l’instrument de finançament de la UE per a la protecció i conservació de la natura, mitjançant el qual es van subvencionar aquests habitatges multipremiats. Life Reusing Posidonia té com a objectiu demostrar la viabilitat de decréixer en consum de recursos i créixer en confort mitjançant la utilització de sistemes constructius de baix impacte ambiental tan locals com sigui possible, com per exemple en aquest cas, portes reutilitzades de fusta de Deixalles Felanitx, calç d’Unicmall o rajoles de la teulera Soler.

La construcció dels habitatges va concloure el 2017, tot i que els resultats del projecte es van lliurar a la Comissió Europea el passat 2020. Més informació a www.reusingposidonia.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar