22.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 25 setembre 2021
Rampa feta al carreró Cardenal dels Rossells
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Entre els mesos de novembre de 2020 i abril de 2021 es dugueren a terme a l’església parroquial i a la rectoria de Cas Concos unes intervencions de certa envergadura. Feia bastants d’anys que es rumiava com emprendre-les, ja que algunes eren d’urgent necessitat. La venda d’un solar propietat de la parròquia concarrina facilità que es poguessin començar els estudis i els permisos, els quals tengueren una durada de més d’un any, per no dir dos.

Mentre es refeia la teulada

Un dels projectes que es reivindicava feia temps era l’obertura d’un accés a l’església pel carreró Cardenal dels Rossells per tal de facilitar l’entrada i sortida de la gent major i de minusvàlids. Patrimoni no va estar d’acord amb els primers esbossos presentats i es va instar que dit accés es realitzàs a la part on ja hi havia un portal marcat i que el projecte fos el més senzill possible.

Impermeabilitzant al terrat

També fou necessari repassar tota la coberta de la nau central, així com la neteja a fons i la impermeabilització dels terrats i cornises del temple. Però el gruix de l’obra va ser el canvi total (bigues, teules, etc.) de la coberta de la rectoria, la qual amenaçava desplomar-se.
Aquestes millores han suposat un cost de 185.000 €. Bastant més del que s’havia calculat i pressupostat. Queda així fora del que també es pretenia fer: el reforçament i manteniment de l’enteixinat de la nau central i tornar a reactivar l’electrificació de les campanes. El compte de la parròquia quedà quasi en números vermells, però gràcies als donatius i préstecs de concarrins ha pogut sobreviure econòmicament a les despeses del dia a dia. La parròquia ha anunciat que la col·lecta de l’ofici del dia de Sant Nicolau anirà destinada a ajudar a poder retornar els préstecs i a sufragar les petites intervencions relacionades amb l’exposat i que queden pendents. I a més de desitjar unes bones festes patronals, desitja que els concarrins se sentin orgullosos de la millora i manteniment que s’ha fet d’aquest edifici emblemàtic del poble.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar