22.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022
Tomeu Caldentey amb la regidora
Tomeu Caldentey amb la regidora

Diumenge 12 de juny, en el marc de la Vila del Llibre, es van lliurar els premis Ciutat de Manacor 2022, en què resultà guardonat Tomeu Caldentey Julià en la modalitat de poesia.

Mestre d’escola primària a Campos, especialitzat en pedagogia terapèutica, Tomeu Caldentey Julià (Portocolom, 1982) ha treballat en diverses editorials durant uns deu anys, sobretot en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil.

Cossos és el primer poemari que publicarà Tomeu Caldentey Julià amb aquest premi Miquel Àngel Riera, un poemari que irradia dubtes i cap certesa sobre el pas dels dies. Els cossos són matèria que travessen el temps i que perseveren en fer-ho el millor possible, expressa l’autor.

Les seves influències literàries són molt diverses, com ara Walt Whitman, Alda Merini, Alejandra Pizarnik, Felícia Fuster, Paul Verlaine, Miquel Bauçà, Arnau Pons, Maria-Mercè Marçal, Damià Huguet, Bernat Nadal, Blai Bonet o Miquel Àngel Riera, entre molts altres autors i autores.

El jurat de la categoria de poesia —format per Antoni Xumet, Lucia Pietrelli i Anna Pantinat— ha considerat oportú concedir el premi al poemari Cossos perquè és un treball acabat i raonat, amb unes referències literàries que ressonen a Maria-Mercè Marçal i Anna Gual. El jurat també ha remarcat l’expressió madura de l’autor i la manera sintètica de dir les coses en els poemes.

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també