32.2 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 16 agost 2022

Fa uns anys varen estar molt de moda uns vídeos dels pobles on es mostrava com eren de divertits els seus habitants, a Felanitx en varen fer un. Crec que ha arribat el moment de fer un altre vídeo, però que sigui un reality. En Gori Vicens en podria ser el realitzador i els protagonistes tots els polítics que han tengut cadira (de govern o d’oposició) a Felanitx els darrers 19 anys (Ley 51/2003, de 2 de diciembre…accesibilidad universal…).

Aquests polítics, tots amb un vellet amb cadira de rodes o amb un bebè amb cotxet (en tenim suficients al poble per poder-los-en deixar un per hom), i fent voltes tot un dissabte horabaixa pel poble, haurien de passar per la majoria de carrers, anant en processó (i la policia local darrere darrere, tocant-se allò que no sona) i en Gori enregistrant tota la feta.

La resta de ciutadans d’aquest poble fent voltes pel poble amb els cotxes, conduint com un felanitxer qualsevol, això és: aparcant damunt les voreres, accelerant en arribar a un pas de vianants, botant-nos cedas i stops sense mirar prim, a 50k/h pels carrers del centre i a 90k/h pel carrer de Campos, amb una paraula, sense canviar els costums dels conductors felanitxers.

Els polítics estarien obligats a tornar el vellet o el bebè que els haguessin deixat en perfectes condicions, sense haver trabucat cap cadira de rodes per haver hagut de botar de cap vorera per a vianants i havent evitat que cap cotxet hagués topat amb el cotxe que vengués accelerat al pas de vianants, i sense cap merda de ca a les rodes.

Llavors penjar aquest vídeo a la xarxa i que tothom (del poble i de fora poble) el poguessin veure un pic i un altre. 

Després d’això, tots els ciutadans de Felanitx que no tornàssin a apuntar-se a l’autoescola, haurien de tirar el carnet al foc; tota la policia local donar els quinze dies i mirar si qualcú els vol per collir ametles (ho veig difícil); i tots els polítics dimitir i amagar-se dins un forat de paret i no tornar treure la banya en la vida. Si no passàs això com dic, significaria que no hi ha ètica ni civisme enlloc.

Som la demostració científica que cada poble té els polítics que es mereix, sí; però ni els vellets ni els infants es mereixen una ciutadania totalment incívica ni una policia i una classe política totalment ineptes. 

Feim comptes fer qualque cosa per posar-hi remei? • Fca. Grimalt

darreres notícies

et pot interessar

Bernat Artigues Ribas. Músic i mestre d'Educació Primària

“Mantenir la il·lusió i la màgia és una de les lluites interiors que tenim molts músics”

Antoni Bordoy Estarellas i Sebastià Pons Bennàssar

“Crec que hi ha un públic que aprecia la feina que feim, les coses que són d’aquí, fetes a Portocolom, que tenen l’essència i la història del lloc”