23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Biel Llinàs
Biel Llinàs

L’artista felanitxer Biel Llinàs (1994) ha guanyat el primer premi del Certamen d’Arts Visuals del Programa Art Jove 2022 amb la instal·lació urbana “Un veïnatge deslocalitzat”. El tema proposat per a les propostes del certamen era el “veïnatge”, que va ser lliurement interpretat per cada un dels set finalistes. Els diversos projectes han establert un diàleg amb alguns col·lectius del poble per inspirar-se en aspectes particulars i característics del municipi de Binissalem.

El projecte de Llinàs parteix d’una sèrie d’entrevistes a joves binissalemers que viuen actualment a ciutats com Barcelona, Madrid, Saragossa o Houston, a partir de les quals s’han tractat temes com el desarrelament, la identitat, l’emancipació o les dificultats que tenen especialment els més joves per accedir a un habitatge a Mallorca, partint de Binissalem com a cas d’estudi. L’artista ha intervingut els mapes informatius del poble amb un disseny alternatiu en què es visibilitzen algunes d’aquestes qüestions, així com la localització d’una sèrie de portals tapiats de les característiques cases de pedra de Binissalem, amb extractes de les entrevistes. Finalment, s’editarà una publicació en format llibre amb els resultats de la investigació, que contindrà les entrevistes senceres, les fotografies de la intervenció urbana i un assaig redactat pel mateix artista.

L’artista rebrà un premi de 1.000 euros, a més de 3.000 euros per a les despeses derivades de participar en el programa d’intercanvis Art Pertot, que preveu una exposició col·lectiva a Girona (Inund’ART) i una altra a Perpinyà (a la Casa de la Catalanitat) durant el 2023, segons ha informat la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”