19.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022

El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha anunciat l’inici de la redacció del nou Pla Director Sectorial de Carreteres de Mallorca. Això significa que es suprimeixen o es deixen sense efecte 26 variants i desdoblaments prevists al Pla Director actual.

Entre aquestes vies afectades hi ha les rondes urbanes de Felanitx (la continuació a la que ja hi ha), a més de les de s’Horta Sud i Cas Concos. Això significa que, de moment i sembla que va per llarg, els vehicles hauran de seguir com ara, travessant per l’interior de les poblacions. 

Per al conseller, aquesta nou pla que es farà, “implicarà un model nou, més verd i resilient, que planificarà tota una xarxa de carrils bici i per a vianants, i que preservarà el territori i el paisatge de Mallorca”.

Els eixos d’aquest pla nou són: la preservació mediambiental, territorial i del paisatge; la millora de les carreteres secundàries en detriment dels megaprojectes; el desplegament de vials cívics, carrils bici i formes de mobilitat sostenibles, i la dotació de més seguretat i fluïdesa al trànsit. A més, eliminarà o substituirà variants i desdoblaments per rondes urbanes i optarà per pacificar els entorns urbans i reduir els cotxes als nuclis. 

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”