25.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 21 maig 2022
Fum i foc pels Drets Humans

Una seixantena de torres i talaies es van encendre simultàniament a Mallorca, dissabte passat, per sisè any. A migdia, els senyals de fum varen recórrer torres i talaies, mentre que el capvespre van ser senyals amb bengales de llum.

Aquestes talaies i torres, segles enrere, configuraven el sistema de vigilància i defensa de l’illa, per prevenir atacs i saquejos de la pirateria i impedir el desembarcament de persones provinents d’indrets afectats de pesta. Ara aquest esdeveniment commemoratiu vol ser avui dia un acte de sensibilització cap al patiment que suposa per a les persones i famílies haver de deixar el seu lloc i haver de refugiar-se a altres països a causa de conflictes bèl·lics. Per aquest motiu, i abans del moment de l’encesa, té lloc la lectura d’un manifest, enguany elaborat per la cantautora Maria del Mar Bonet: “Que les cançons siguin com flames”, i amb el desig que “il·luminin els camins per terra, mar i aire, per fer de la nostra vida un cant a la llibertat i el coratge. Que no s’apaguin mai i ens ajudin a trobar els camins per la pau”.

A Portocolom, per fer més visible el senyal, l’encesa es va fer al punt més elevat del Tancat de sa Torre (on hi ha el dipòsit de l’aigua), mentre que a Sant Salvador el senyal es va encendre al mirador de lluny, on hi ha el monument de Crist Rei, i el vespre hi hagué un segon punt, al Picot, per tal de fer el foc visible a altres punts de l’interior de l’illa.

Un bon nombre de ciutadans acudiren als dos punts, tant el migdia com el capvespre per donar suport als organitzadors i a l’esdeveniment en si.

darreres notícies

et pot interessar