25.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 21 maig 2022
Els Closos de Can Gaià
Els Closos de Can Gaià

L’Ajuntament presentarà cinc projectes importants per obtenir ajudes econòmiques dels fons europeus Next Generation, valorats en 5,2 milions d’euros.

Es tracta dels següents: l’eliminació del tram de la carretera del Far de Portocolom que travessa la platja de s’Arenal amb la parcel·la que s’ha comprat, que és zona verda, per restaurar i recuperar l’ecosistema natural d’aquesta platja; la reforma integral de l’edifici de l’Auditori Municipal de Felanitx, per poder-hi acollir una oferta cultural de qualitat; la creació de les rutes arqueològiques per connectar els Closos de Can Gaià amb la resta de poblats i jaciments des Rossells, Can Roig Nou, Son Maiol, Cala sa Nau, sa Mola i la cova dels Bous; la digitalització del municipi amb la instal·lació d’elements tecnològics a punts d’interès, i la millora de l’accessibilitat i la gestió energètica al nucli de sa Capella del Port, per eliminar barreres arquitectòniques, millorar la xarxa de sanejament o soterrar el cablejat.

Un cop els projectes s’acceptin, si és que s’accepten, l’Ajuntament disposa d’un termini de tres anys per executar-los. En el supòsit que no es rebés l’ajuda, l’equip de govern fa feina en altres línies per poder desenvolupar-los amb fons propis municipals.

El batle, Jaume Monserrat, ha explicat: “Felanitx necessita una reestructuració ordenada de l’oferta turística per desestacionalitzar-la. Cultura, naturalesa i patrimoni són els eixos”. L’objectiu de la candidatura és fer valer els actius naturals i culturals del municipi, recuperar espais naturals i infraestructures culturals i patrimonials imprescindibles per activar la nova oferta turística, millorar l’accessibilitat d’espais urbans i transformar profundament la gestió promocional. “Amb això se cerca l’activació de l’economia local, la creació d’empreses i llocs de feina des d’un model no basat en volums creixents d’afluència de turistes, sinó a valorar els recursos infrautilitzats i l’explotació sostenible d’aquests”, ha explicat el batle.

darreres notícies

et pot interessar