25.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 21 maig 2022
David Jiménez i Cot, segon, començant per la dreta
David Jiménez i Cot, segon, començant per la dreta

L’escriptor barceloní David Jiménez i Cot ha estat el guanyador del VII Premi de Poesia Miquel Bauçà, amb l’obra Moren els déus, guardonat amb 1.500 euros en metàl·lic, a més del patrocini de la primera edició i publicació de l’obra inclosa dins la col·lecció “Ossos de Sol”, distribuïda per Adia Edicions.

En aquesta setena edició s’hi han presentat 27 obres d’escriptors de Mallorca, Menorca, Catalunya i el País Valencià. El jurat ha destacat Moren els déus per la seva cohesió i estructura, i per l’exercici de construcció d’una veu personal que s’adiu amb la recerca d’un univers propi.

El jurat ha estat format pels escriptors Miquel Bezares, Joan Perelló, Lucia Pietrelli, la mestra i poeta Margalida Estelrich i Pau Vadell, poeta i editor. La regidora de Cultura hi actuà de secretària, amb veu però sense vot. Melanie Mesquida ha recordat que “aquest premi es va crear per preservar la memòria del poeta i escriptor felanitxer Miquel Bauçà. Hem incrementat el premi per donar més valor a les creacions que ens arriben i estam molt contents de la participació que hi ha any rere any i que dona visibilitat a poemes en la nostra llengua”.

Concert de Mar Grimalt
Concert de Mar Grimalt

L’editor, Pau Vadell, comentà que “el llibre té un llenguatge trencador i sorprenent que dona força als poemes, de factura breu, cosa que també els fa més contundents”. La publicació sortirà a l’agost, amb un epíleg de l’escriptor Jaume C. Pons Alorda.

L’acte finalitzà amb el recital Fam de paraula i terra, a càrrec de la felanitxera Mar Grimalt i els manacorins Salvador Miralles i Roger Pistola, un “no-recital” sobre Miquel Àngel Riera i Damià Huguet, enguany que es commemoren els 25 anys de la mort dels dos poetes.

darreres notícies

et pot interessar