19.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
FOTO: Mateu Bennàsar

Serà divendres, dia 19, dins els actes de la Nitx de l’Art

Do Natural ha volgut que la presentació del seu nou disc es fes al mateix escenari on el grup va néixer: la Nit de l’Art de Felanitx. El marc triat serà molt especial perquè serà la primera vegada que s’hi realitza un concert: sa Font de Santa Margalida, just devora on raja l’aigua de la font, situant el públic a les escales i voltant de l’entrada que, en forma de ferradura, configura l’emblemàtic espai. 

Amb el propòsit de celebrar de forma exclusiva la presentació del seu primer disc, Do Natural ha contactat amb Rafel Duran perquè dissenyàs una posada en escena específica per a aquesta ocasió. Serà divendres dia 19, a les 22 hores.

Do Natural és un grup de folk contemporani basat en la música tradicional de la Mediterrània i amb influències d’altres indrets que va néixer el 2007 a Felanitx. Després de 14 anys d’actuacions a festes populars, presenten el que és el seu primer debut discogràfic A laudes.

Un disc que compta amb sis temes de creació pròpia, tres versions i un tema popular. Ritmes tradicionals de Mallorca conviuen amb música balcànica, influències orientals, inspiracions medievals, tocs de swing, etcètera. Música que transmet alegria i esperança amb harmonies i arranjaments que marquen la seva particular sonoritat. 

Per a l’especial ocasió dins sa Font de Santa Margalida, compten amb en Rafel Duran,  graduat en direcció escènica a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha dirigit un gran nombre de produccions al Teatre Nacional de Catalunya. També ha dirigit la reconeguda obra Acorar de Toni Gomila. Quan va arribar a aquest món –diu- va creure, tal com deia el poeta, que havia vingut a passar les vacances però, en canvi, va haver d’aprendre a sobreviure.

Do Natural són Miquel Fiol a les xeremies, Catalina Obrador i Apol·lònia Maria Albons a les tarotes, Lluís Vaquer al guitarró i al bouzouki, Ginés Valverde al contrabaix, Llorenç Ferrer a les percussions, Xisco Coll i Jaume Julià a les flautes, al flabiol i al tamborino. 

Tanmateix, el so del grup beu de l’experiència dels seus intèrprets. La formació està integrada per músics que provenen d’estils tan diferents com la clàssica, el rock (Interminables, Furnish Time), el jazz i swing (Qdart), cançó d’autor/músiques del món (Caponnam) i folk (S’Estol des Gerricó, Xeremiers de Felanitx, Biel Majoral).

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”