23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Sebastià Adrover Palmer (PP)
Sebastià Adrover Palmer (PP)

El regidor Sebastià Adrover Palmer és el nou delegat de la batlia

Pep Alou (El Pi)
Pep Alou (El Pi)

Dimarts horabaixa es va conèixer el decret de cessament de qui fins ara ha estat el delegat de la batlia a s’Horta, Pep Alou (el Pi), i del nomenament per al càrrec de l’actual regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastià Adrover Palmer (PP). Aquest canvi a la batlia de s’Horta ha creat un cert rebombori polític, com sol passar sempre que hi ha una situació política semblant.

Una vegada assabentat de la seva destitució, dimecres dematí Pep Alou explicà el seu parer  en una nota de premsa. Diu que va assumir el compromís de ser delegat de batlia a petició del mateix batle de Felanitx després de les eleccions de maig 2019, i davant la renúncia del qui fins al moment ho havia estat, en Maties Capó.

Pep Alou manifesta que ha complit les funcions que li foren delegades, “tot i les traves que d’ençà que el PP forma part del govern municipal s’han imposat. Fins i tot, he estat a l’altura en moments personals molt complicats”, diu. Això no obstant, va continuar al capdavant de la pedania, “donant tot el que sabia i podia, mantenint la lleialtat, tot i la ruptura del pacte d’esquerres”. La mateixa nota relata que “després de mesos de rumors i insistències per part del batle de Felanitx demanant-me la renúncia de manera voluntària, dimarts es varen aclarir els rumors. El batle em va telefonar per dir-me que havia firmat el decret per nomenar un nou batle pedani, tal com el PP li havia exigit”.

Així, Pep Alou expressa el seu “malestar i profunda indignació” davant el que considera que és “una injustícia, que tot i ser legal no és elegant”. Afegeix que “tot això és una situació injusta i sobretot perquè el batle de Felanitx ha faltat a la seva paraula. Tot obeeix a interessos particulars dels socis del Pi a l’Ajuntament, que són qui han impulsat el meu cessament”. Per acabar, diu Alou, “esper que amb el decret de batlia s’aclareixi quina ha estat la motivació del meu cessament. Acabaré amb la rigorositat, honestedat i l’eficàcia, tal com ho he fet des del primer dia, per millorar el benestar dels hortarrins”.

Per la seva part, el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, justifica el canvi dient que la intenció és que, sempre que es pugui, als nuclis de població el batle pedani ha de ser un regidor electe de l’equip de govern, com és el cas de Portocolom. 

“El canvi no ha estat d’avui per avui, duim un temps intentant resoldre’l. El Pi, quan entràrem a l’equip de govern, fa prop de sis anys, va proposar que un regidor resident al nucli de Portocolom fos el delegat de batlia i així es va fer”, explica el batle. “Fa un any es va produir un canvi de part del govern local i entrà en escena un nou regidor electe que resideix a s’Horta. Fins ara s’ha intentat fer feina entre el regidor i el batle pedani, però no hi ha hagut forma que es fes de manera funcional i normal”, explica Jaume Monserrat, que incideix que “no s’ha faltat a cap paraula, s’ha intentat resoldre de la millor manera el bloqueig que hi havia”.

Així, el batles de pedanis de Portocolom i s’Horta són regidors electes que formen part de l’equip de govern. 

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”