23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022
Bartomeu Mestre, Carme Pino, Guillem Morro, Maria Mesquida i el batle

L’historiador, pintor i investigador de les Germanies, Guillem Morro Veny, ha cedit al poble de Felanitx una pintura a l’oli damunt tela de 2 x 1,40 m feta per ell i que representa l’il·lustre felanitxer Joanot Colom, líder de la Germania a Mallorca i instador del bé comú, muntat a cavall. El quadre està valorat en 20.000 euros i ha estat cedit gratuïtament per cinc anys prorrogables. L’obra està exposada a la planta baixa de la Casa de Cultura.

Detall del quadre

Morro l’ha cedida per la implicació del poble de Felanitx en els 500 anys de la Germania a Mallorca i la divulgació d’aquest moviment amb conferències, exposicions i presentacions de llibres. Recordem que el passat mes d’octubre Joanot Colom i Cifre va ser proclamat fill predilecte.

Acabat l’acte, i amb la col·laboració de Felanitx per la Igualtat, es va projectar el documental de la productora Estudi Salom El crit de les dones. La Germania de Mallorca (1521-1523), una producció cinematogràfica en què es recullen sis relats del paper de la dona a la Germania.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”