33.1 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 29 juliol 2021
Foto de https://ib3.org/felanitx-celebra-avui-les-festes-patronals-del-cosso
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

L’increment de contagis per la COVID les darreres setmanes, principalment entre la població més jove, ha fet que l’equip de govern municipal, per tal d’evitar aglomeracions, informi que no autoritzarà cap actuació musical ni festa a la via pública el dia de Sant Agustí. Així, tal com ja succeí l’any passat, els bars i derivats no podran muntar barres a l’exterior, i hauran de celebrar aquest dia com si fos un dia normal al municipi. La tradicional verbena al Parc Municipal tampoc es realitzarà, amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions que aquest dia normalment es produeixen.

Des de l’Ajuntament apunten que es farà com l’any passat. Dia 27, els Cavallets ballaran i hi haurà Completes al Convent, i dia 28 hi haurà l’Ofici i també ballaran els Cavallets.

Així mateix, es continua fent feina per tenir un programa de festes de Sant Agustí el més complet possible. Però tot ho marcarà l’evolució de la pandèmia. Referent a la seguretat, es té prevista una reunió amb la delegada del Govern de l’Estat on es determinaran els efectius destinats tant de Policia Local, com de Guàrdia Civil i Protecció Civil.

Es recorda a la ciutadania que fer botellada està prohibit. La normativa es va modificar fa dos anys i no es permet el consum de begudes alcohòliques en la via pública; una activitat que juntament amb fer les necessitats fisiològiques al carrer, no tenir un comportament adequat o malmenar el mobiliari urbà pot comportar una sanció de fins a 3.000 euros.

El batle, Jaume Monserrat, ha explicat que “activitats per les festes de Sant Agustí sí que se’n celebraran, però consideram que dia 28 no s’ha de fer cap efecte crida. És un dia complicat on les aglomeracions són pràcticament incontrolables i imprevisibles sobretot entre els joves. Per responsabilitat i seny enguany tampoc ho podrem celebrar tal com ho coneixem. Referent a la sortida del Cosso, aquests dies ens reunim amb l’organització. Queda un mes i estam segurs que cercaran la fórmula per sortir de manera respectuosa”. Mentre que el regidor de Festes, Pedro Acosta, ha afegit que “és una decisió que no agrada prendre a ningú, però no podem posar en risc la població, sobretot el sector dels joves que és el que actualment encara falta per immunitzar. Estam preparant, perquè tot canvia quasi cada dia, algunes activitats per a les dues darreres setmanes d’agost, on no es fa cap crida a les aglomeracions. Ens preocupa el que va passar a la festa de la Plaça de Toros de Palma i no voldríem tenir aquesta imatge a Felanitx.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar