25.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 21 maig 2022
Recreació de com quedaran les barraques
Recreació de com quedaran les barraques

El Govern té previst començar les obres a finals de 2022

Nova i important passa per a començar a rehabilitar les barraques del Port i evitar-ne el deteriorament progressiu i amb passes de gegant que han patit aquests darrers anys.

Dilluns, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí i el director general de PortsIB, Xavier Ramis, varen presentar el projecte bàsic de rehabilitació als partits polítics de l’Ajuntament, així com a les associacions del municipi interessades: Salvem Portocolom, ARCA, Amics dels Closos, Col·legi d’Arquitectes (COAIB), Club Nàutic i Associació de Veïns de Portocolom. 

La part superior de les barraques del Riuetó serà un passeig de vianants
La part superior de les barraques del Riuetó serà un passeig de vianants

La rehabilitació de la façana marítima de Portocolom, és un dels projectes més importants que durà a terme Ports IB aquesta legislatura, amb una inversió d’aproximadament 9 milions d’euros, amb l’objectiu de conservar, rehabilitar i reformar el conjunt de les 189 barraques, preservant al màxim el volum, els elements que el componen i així com els sistemes constructius emprats sempre que sigui possible.

Tal com hem anat explicant i incidint aquests darrers anys, moltes d’aquestes barraques es troben en molt mal estat de conservació i requereixen actuacions per assegurar la seva integritat. 

El projecte –segons ha informat Ports IB– s’ha redactat tenint en compte la preservació del caràcter i de la imatge de les construccions existents, entenent la intervenció pròpiament com una rehabilitació o restauració. També s’actuarà sobre l’entorn, adaptant i millorant els espais confrontants a les barraques i prioritzant els recorreguts per als vianants dins de les zones d’intervenció. 

Ara, una vegada feta aquesta presentació a partits polítics i entitats, s’inicia la tramitació, amb un procés d’exposició pública, i tal com ha recordat el conseller “és un dels projectes més importants d’aquesta legislatura. Agraïm al col·legi d’arquitectes el seu interès, així com a l’Ajuntament i a totes les associacions, i si es presenten al·legacions les estudiarem per poder treure el màxim profit a aquesta intervenció”, ha explicat Josep Marí. 

La intenció del Govern és poder començar les obres a finals del 2022 o a principis del 2023, en haver finalitzat tots els tràmits administratius.

darreres notícies

et pot interessar