15.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 4 desembre 2021
El batle i el regidor de fires, amb el cartell del programa
El batle i el regidor de fires, amb el cartell del programa
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Tira-tira tornam cap a una certa normalitat. Diumenge a Felanitx hi haurà la Fira del Pebre Bord. Una vegada aixecades la majoria de restriccions sanitàries, per complementar la fira, tot el cap de setmana, començant anit mateix, hi haurà activitats lúdiques i culturals. L’Ajuntament, conjuntament amb associacions i entitats, han preparat una trentena d’activitats perquè passem un cap de setmana ben entretingut. Diuen que n’hi ha per a totes les edats i gusts. És la primera fira ’normal’ després de la part més forta de la pandèmia. 

Anit s’obri el teló amb la ruta Gastro.Vi Felanitxera, activitat que es perllongarà tot el cap de setmana. Una vintena d’establiments de la restauració oferiran un menú o tapes amb maridatge de vi local per a degustar. També anit s’inaugurarà l’exposició de pintura S’Algar del nostre paisà Pere Bennàssar Riera, a la Casa de Cultura. 

Demà horabaixa, al Parc Municipal, s’obrirà la Mostra d’Indústria i d’Artesania, per tal d’ajudar a donar un impuls al producte local. També hi ha programada la plantada i ball dels Gegants, i seguidament la XVII Ballada del Pebre Bord amb l’Agrupació Abeniara i S’Estol des Gerricó.

Diumenge és el dia gran. Entre les 9 del dematí i les 7 de l’horabaixa hi haurà la fira pels llocs de costum, des de la plaça Peralada i fins al carrer de Campos i el passeig d’Ernest Mestre. Hi haurà uns 350 expositors i venedors, a més de la trentena d’estands de la mostra dels industrials i artesans dins el Parc, on es mostrarà bona part del teixit comercial i el que fan les entitats del municipi. Pels carrers també trobarem una mostra d’animals autòctons, de cotxes i motos antigues, de cans de bestiar, d’aus rapinyaires, a més d’activitats infantils o exhibició de pilotatge de motos, entre d’altres. L’horabaixa estarà amenitzat amb un cercavila amb la batucada i un musical infantil, a la plaça de sa Font de Santa Margalida, titulat Monster Show.

Tampoc mancaran a la fira el vi i els productes de les matances, principalment el pebre bord, el pebre de tap de cortí molt, que dona nom a la fira, i que seran part del fil conductor. A la pàgina 6 podeu consultar el programa complet d’activitats amb els horaris.

A l’acte de presentació de la Fira, el batle, Jaume Monserrat i el regidor de Fires, Rafel Rubio, comentaren que “la celebració d’aquesta fira és molt important per al municipi. És el producte típic felanitxer pel qual la gent ens coneix. Ja sabem que antigament venien a comprar pebre bord per fer les matances i això és una tradició que no s’ha de perdre. L’any passat es va fer a petita escala, però enguany ja tindrà més extensió i és una manera de recuperar la normalitat, les mesures s’han relaxat i la ciutadania necessita sortir, però sempre respectant la normativa”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar