24.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022

La setmana passada vàrem presentar una primera columna en què parlàvem de les al·legacions del Bloc per Felanitx al PGOU. En aquesta primera columna parlàvem d’una al·legació presentada per demanar una major protecció del sòl rústic. Avui ens centrarem en les al·legacions que fan referència als equipaments i al sòl industrial.

Pel que fa a la reserva d’espais d’equipaments, tant puguin ser esportius com d’aparcaments o estació de busos, el Pla General i els plans d’ordenació detallada de cada nucli demostren una manca absoluta de previsió i d’ordenació. Per aquest motiu hem presentat diverses al·legacions per proposant la reserva de sòl per a equipaments tant a Felanitx com a Portocolom. A Felanitx, amb la construcció de la pista d’atletisme i el futur hospital ens hem quedat sense sòl per a equipament esportiu, en cas que aquest fos necessari. Imaginau què passaria si el camp de futbol Mariona Caldentey Es Torrentó cau i s’ha de reubicar perquè el Departament de Carreteres no dona permís per reconstruir-lo. A la zona entre el Sindicat i l’Estació Enològica s’ha dibuixat tota una nova zona urbana. El que fa falta a Felanitx no són més edificis, ja n’hi ha molts de buits, el que necessitam és que aquesta zona perimetral s’adeqüi correctament per ser una autèntica zona verda amb la possibilitat que una part del sòl més malmesa es pugui convertir en un aparcament dissuasiu i una estació de busos perquè aquests no hagin de travessar el poble i agilitzar les línies. A Portocolom, tres quarts del mateix, més construcció prevista però sense pensar en equipaments. El triangle entre la carretera de Felanitx, l’escola i el camí de Cas Vicari Mestre es podria dedicar perfectament a zona verda, però en reserva d’equipament si mai s’hagués d’ampliar l’escola o hi hagués necessitat d’un equipament futur a Portocolom.

La mateixa manca de previsió en equipaments la trobam en el sòl industrial. Sobretot a Portocolom, on la indústria nàutica no té un sòl assignat i per això tenim llocs de varada i reparació de barques en sòl rústic i en sòl urbà. Es tracta d’una indústria que pels residus que genera no pot estar tan a prop de zones habitades, parcs infantils o escoles. Per això, demanam que es creï una zona de sòl industrial, on tota aquesta activitat es pugui desenvolupar correctament i on els residus que es generen es puguin controlar de manera adequada.

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també