23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022

I

L’any 2004 l’Ajuntament de Felanitx, presidit per na Catalina Soler, va convocar un concurs per adjudicar l’explotació dels serveis de la platja de Cala Ferrera (hamaques, para-sols, bar) per un termini de quatre anys. La resolució del concurs no va agradar al senyor Capó de s’Horta, que havia explotat aquests serveis durant quatre anys, i va presentar una denúncia perquè entenia que l’adjudicació no s’havia fet de manera correcta.

L’Audiència va dictaminar en favor seu i l’Ajuntament hi va presentar un recurs que no va prosperar. L’any 2010, essent batle en Gabriel Tauler, a una plenària, amb un informe amb objeccions de la interventora, el PP va aprovar el pagament d’una indemnització de 200.000 euros més interessos al senyor Capó, que havia quedat en segon lloc en el concurs. Amb doblers del comú, que aportam entre tots, varen resoldre una irregularitat que havien perpetrat uns polítics que no varen assumir cap responsabilitat.

II

La setmana passada, la premsa de Ciutat, amb titulars destacats, la televisió autonòmica i aquest setmanari, de manera molt més discreta, informaven que la fiscalia anticorrupció demana que s’obri un judici oral a causa de les presumptes irregularitats comeses per set persones que varen intervenir d’alguna manera en el concurs d’adjudicació de les platges del terme municipal l’any 2014.

Segons sembla, hi va haver un acord entre el batle, que aleshores era en Gabriel Tauler, el regidor de les platges, Juan Ramon Vidal, i el senyor Miquel Adrover Rigo, representant de l’empresa que va aconseguir l’adjudicació de l’explotació d’acord amb unes bases que, segons la fiscalia, es varen fer a mida de l’adjudicatari. A més, l’empresa hi va presentar altres ofertes i va utilitzar procediments mafiosos en contra d’un altre interessat en l’explotació, que, naturalment, va denunciar les irregularitats. Tot això va passar quan el Partit Popular, amb majoria absoluta, controlava el govern municipal.

Ara se celebrarà el judici oral, que determinarà la responsabilitat dels implicats en el procediment, que haurem de seguir atentament. D’acord amb l’hàbit establert pel Partit Popular, si els presumptes han de pagar alguna indemnització a l’empresari denunciant, el govern de la dreta segurament decidirà que ho hem de pagar entre tots els felanitxers que no vàrem tenir res a veure amb la prevaricació. En aquest cas, com en l’anterior, els corruptes en sortiran amb aigües fresques. I sempre hi haurà els qui pensaran que un no afavoreix una determinada empresa si, a davall mà, no ha rebut alguna compensació.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”