22.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 25 setembre 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Dia 17 d’abril del 1993 aquest setmanari informava de la compra de l’edifici del Celler Cooperatiu per part de Pau Ripoll, propietari de Bodegues Ripoll de Binissalem. El senyor Ripoll s’adjudicà l’edifici i els terrenys adjunts a la subhasta que va tenir lloc al Jutjat de primera instància número 8 de Ciutat per la quantitat de 17 milions de pessetes i va culminar la compra després d’eixugar la hipoteca que hi havia amb La Caixa. L’adquisició de les instal·lacions li va suposar un desembós de poc més de 40 milions de pessetes.

El Felanitx afirmava que, segons fons dignes de confiança, el nou propietari volia dedicar el Sindicat a la elaboració d’un vi de bona qualitat, havent modernitzat prèviament les instal·lacions del complex. Per començar, va vendre part dels terrenys annexos i seguidament va rodar clau. Ni va renovar res ni es va tornar parlar de fer vi, i així han transcorregut més de vint-i-cinc anys d’abandó en què va continuar la degradació de l’enorme edifici sotmès a tota casta de robatoris i malifetes.

L’Ajuntament, que havia perdut l’oportunitat de concórrer a la subhasta del celler, en cap moment se va plantejar la possibilitat de comprar i després rehabilitar una edificació d’aquestes característiques, i si se varen fer gestions per implicar les institucions autonòmiques en la recuperació del Sindicat ho desconeixem.

Tot va canviar radicalment encara no fa dos anys. Dia 19 de juny del 2919, el president del Consell de Mallorca en funcions, en Miquel Ensenyat, va signar l’acta d’expropiació de l’edifici del Celler Cooperatiu. Poc temps després, la socialista Catalina Cladera se va fer càrrec de la presidència del Consell i, transcorreguts uns mesos, varen començar les obres de neteja, que costaren 20.000 euros. La comunicació entre la presidenta i l’agrupació socialista local ja havia donat algun resultat i el Consell va cedir a l’Ajuntament la casa dels “de la Rosa” situada al Riuetó del Port. En els passats mesos de gener i febrer se varen fer obres de consolidació per refermar i reforçar l’estructura de l’edifici, que han costat 600.000 euros.

La recuperació del Sindicat només serà possible amb actuacions importants i valuoses. Llavors, si aquesta labor continua, s’haurà d’acordar a quines activitats destinam una edificació singular.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar