23.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 7 octubre 2022

Encara no hem començat l’estiu pròpiament dit i ja es noten els excessos de la massificació turística. Els espais més atractius de la costa felanitxera patiran la saturació previsible en una temporada que ens diuen que serà de rècord, no de bon record. Si la setmana passada parlàvem de la pressió que pateix s’Algar (caravanes, buggies, cotxes…), ara toca parlar de Cala sa Nau. El GOB ha denunciat l’ús d’una parcel·la rústica que funciona com a aparcament i també l’aparició miraculosa d’un nou aparcament just darrere l’arena de la platja i el xibiu. Any rere any, l’activitat derivada del turisme i de la mobilitat desordenada guanya terreny tant dins sòl urbà com dins sòl rústic. No n’hem après gens.

Passa d’hora que les administracions públiques, en lloc de permetre qualsevol cosa en nom del turisme, es posin en feina per moderar-ne els excessos. És el mínim que podem demanar els que pagam imposts aquí. A la sessió plenària de dilluns passat, el Bloc va demanar pel cas de Cala sa Nau. El superbatle i regidor de Platges va sortir del pas (que no és el mateix que contestar) dient que havien posat en mans de l’Agència de Disciplina Urbanística el cas de la parcel·la rústica i que si havia aparegut un aparcament a baix darrere l’arena, no en sabia res i a més no li interessava.

Quina irresponsabilitat! Dues adjudicacions de la gestió de platges a l’empresa Marportsunbeach han acabat al jutjat: un plet ja ha tengut conseqüències terribles per a l’Ajuntament i un altre pinta molt malament. Aquesta empresa continua ocupant l’espai públic com si fos seu i ha estat objecte de sancions, i el batle se’n vol desentendre. Per incòmode que li resulti (el seu soci de govern, el PP, és un dels dolents de la pel·lícula, i la regidora Mesquida està familiarment relacionada amb el tema), la seva obligació és defensar els interessos del conjunt de la ciutadania.

No troba el batle i regidor de Platges que Felanitx ha patit a bastament a causa de les platges i de les males gestions de les concessions? És un tema que demana un rigor absolut i no menfotisme. L’Ajuntament té els mecanismes suficients per fer un seguiment de l’activitat del concessionari de platges i per fer-li complir les regles del joc. No s’hi val, a tirar pilotes fora: això només pot significar connivència i problemes al jutjat més endavant.

Per acabar-ho de confitar, quan els regidors del Bloc varen fer una altra pregunta relativa a una festa privada que s’havia fet al xibiu de Cala sa Nau i que ha estat motiu de controvèrsia, la resposta va ser que el concessionari gestiona el seu espai com vol. És una resposta temerària, irresponsable i falsa: l’espai és de tots, públic, de tots! El concessionari gestiona un espai de propietat pública i s’ha d’atendre a uns permisos concrets. Encara s’hi farà mal el batle amb aquest tema.

darreres notícies

et pot interessar

Raquel Vaquer Sunyer, investigadora en ciències marines

“Una àncora d’un vaixell d’uns quinze metres pot arrabassar una clapa de posidònia de 165 feixos”