14.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 16 maig 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Hem de celebrar el retorn, a poc a poc, a la normalitat, pel que fa a actes culturals. Amb les degudes limitacions i precaucions, els concerts, les conferències, les exposicions, la presència aquest dies dels llibres al carrer… donen un poc d’oxigen al que fins fa poc ha estat un confinament brutal i un segrest gairebé exasperant de tants i tants petits plaers que nodreixen l’esperit. És el tribut que hem pagat per preservar un bé superior, que és la vida.

En aquesta represa, però, jo m’atrevesc a demanar responsabilitat, a tots, però sobretot a les institucions i als agents que promouen i sostenen l’activitat cultural a la nostra població.

Les instal·lacions de què disposam —hi ha alguna excepció, per desgràcia— estan ben equipades i crec que s’han d’aprofitar el màxim les seves possibilitats, sobretot en el propòsit de garantir la seguretat dels espectadors. Els dispositius d’amplificació de so, a més d’assegurar la correcta audició a la totalitat de l’auditori, permeten establir una zona més àmplia de protecció entre els conferenciants, músics o cantants i el públic. S’ha de convidar —jo diria, fins i tot, obligar— els actuants a fer-ne ús. No pot ser que, per exemple, un conferenciant prescindeixi d’aquest sistema i es passi hora i mitja dret i avançant fins al límit de l’estrada abocant aerosols sobre els espectadors. És una temeritat que s’aparta de qualsevol protocol de protecció.

Vet ací com una magnífica conferència es pot convertir en un autèntic calvari per a qualsevol oient, i més encara si aquest és un poc dur d’orella, que de tot hi ha a la vinya del Senyor ● Tomeu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar