27.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 29 juliol 2021
Miquel Àngel Obrador
Miquel Àngel Obrador
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

El Ple de l’Ajuntament de dilluns passat començà amb la presa de possessió del càrrec de regidor municipal pel PP, Miquel Àngel Obrador Escribano. Com informàrem, Obrador substitueix na Bàrbara Barceló que va dimitir fa unes setmanes. Obrador, entra a l’equip de govern, però de moment no gestionarà cap àrea, igual que va fer la seva antecessora, motiu pel qual no hi haurà cap remodelació del govern local. 

Al final de Ple, es va fer efectiva la renúncia de la regidora d’Unides Podem, Caterina Ramon Bordoi. S’informà que la número 3 de la candidatura d’UP, Marina Roig Mateu també ha renunciat a ocupar l’escó i qui assumirà el càrrec serà el número 4, Joan Diego Vidal Jorquera. Possiblement prendrà possessió al pròxim Ple. 

Les mocions sobre l’aigua

Dues mocions relacionades amb el subministrament d’aigua es van debatre al Ple. Per part del govern local, es va rebutjar la proposta del Bloc –de la qual informàrem la setmana passada– a fi que l’Ajuntament redactàs el projecte per construir una planta desnitrificadora que pal·liï els efectes de la contínua contaminació per nitrats de la xarxa municipal d’aigua. 

Per al govern “aquesta planta no seria la solució al problema. Estam fent feina en altres solucions”, explicaren. Miquel Lluís Mestre (Bloc) demanà quin full de ruta seguirà el govern, i que “s’informi la ciutadania quan l’aigua no sigui potable”. Joan Aznar contestà que ara els nivells de nitrats estan bé.

Sí que s’aprovà per unanimitat una moció del PSOE, Bloc i UP en què demanen un compromís ferm a l’equip de govern per a millorar la gestió de l’aigua al municipi i una solució immediata per a garantir els nivells òptims de salubritat que permetran que sigui apta per al consum humà. 

Així, s’aprovà que l’Ajuntament “es compromet a tenir enllestit el Pla de gestió sostenible de l’aigua, d’acord amb el que s’estableix al Pla Hidrològic de les Illes Balears, en el Pla Especial d’Actuació en Situacions d’Alerta i Eventual Sequera (PESIB), abans del 20 de desembre. També es compromet que en l’elaboració del pròxim pressupost es doti d’una assignació econòmica perquè es puguin desenvolupar actuacions que siguin necessàries per garantir l’abastiment d’aigua potable; a iniciar l’elaboració del projecte necessari per reduir les pèrdues de la xarxa de subministrament d’aigua potable del 37,5 % al 20 % com a màxim tal com s’estableix al Pla Hidrològic. Finalment, l’Ajuntament s’acollirà als crèdits destinats al Pla per a la «Millora de l’abastiment i reducció de pèrdues a xarxes de municipis petits i mitjans» de 2,6 milions de Fons Europeus per reduir pèrdues a les xarxes d’abastiment en municipis de manco de 20.000 habitants”.

No prosperà una moció del PSOE en què demanava la convocatòria d’una subvenció per als alumnes de les escoletes d’estiu. La regidora Damiana Massutí explicà que hi ha famílies que ho passen malament i que una part del superàvit municipal podria destinar-se a subvencionar les escoletes que es fan actualment. Però la proposta va ser rebutjada. La regidora d’Educació, Marta Cano, ho argumentà: “ara no es pot treure una línia de subvencions, en tot cas s’hauria d’haver fet el mes de març. El preu públic que en paguen és molt baix i ningú queda exclòs per no poder pagar”. 

Altres temes 

En un Ple marcat per temes rutinaris, s’aprovà el Compte General de l’any 2020 tant de l’Ajuntament com del Centre Cultural, i es va donar compte de la Memòria Municipal també de l’any 2020.

Al final del Ple, com sempre, els regidors de l’oposició aprofitaren per interpel·lar als de l’equip de govern amb una bateria de precs i preguntes. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar