22.9 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 25 setembre 2021
Foto: https://www.cocinaabuenashoras.com/
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ingredients:

· Bacallà fresc
· Maionesa
· Formatge rallat
· 2 alls
· 3 tomàtigues
· 1 culleradeta de sucre
· 3 culleradetes de tomàtiga fregida
· 1 cullerada d’orenga
· Sal

Encenem el forn a 180º C perquè es vagi escalfant. A continuació rentam el peix i el col·locam amb la pell cap avall en una font de forn untada amb un poc d’oli d’oliva. Posam una capa generosa de maionesa damunt el peix i a damunt la maionesa hi escampam el formatge ratllat. Ho enfornam.

Seguidament preparam la salsa: dins una olla amb oli calent hi posam els alls laminats i en ser daurats hi afegim la tomàtiga triturada i un poc de sucre per suavitzar l’acidesa de la tomàtiga.

Quan la tomàtiga sigui cuita hi afegim les tres cullerades de tomàtiga fregida. Hi afegim l’orenga i ho deixam al foc uns cinc minuts més. Si volem que la salsa ens quedi ben fina la podem passar pel passapuré o per un colador xinès.
Per servir-ho, escampam un poc de salsa de tomàtiga al fons d’un plat i a sobre la ració de bacallà que hem cuit al forn, gratinat amb la maionesa i el formatge.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar