17.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 22 octubre 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ingredients
Per a la massa:
· 250 g de farina
· 30 ml de vi blanc
· 30 ml de licor Marsalla
· 1 culleradeta de canyella en pols
· 1 culleradeta de sal
· 1 culleradeta de cafè soluble
· 5 g de cacau
· 1 ou
· 1 clara d’ou
· 50 g de mantega
· Sucre molt

Per al farcit:
· 750 g de ricotta di pecora
· 300 g de sucre
· Fruita confitada
· Xocolata negra picada

Per començar posam la ricotta, dins un colador, a la gelera. També mesclam el vi blanc amb la Marsalla.

Després posam dins un bol la farina, la sal, la canyella, el cafè soluble, el cacau, 30 g de sucre molt, la mantega de porc i l’ou sencer; ho mesclam i ho començam a pastar afegint-hi a poc a poc, el que es begui la pasta, el vi i i el Marsalla. Ens ha de quedar una pasta suau però ferma.

Pastam cinc o sis minuts més, fins que quedi una massa llisa, elàstica i homogènia.

Llavors feim el farcit: dins un bol mesclam la ricotta amb el sucre, ho tapam i ho posam dins la gelera una hora. Passat aquest temps posam la mescla damunt un tamís i amb una espàtula l’aixafam fins fer-la sortir. Ens quedarà una crema i en feim dues parts: a una mesclam la fruita confitada i a l’altra la xocolata picada. Tornam posar aquestes dues mescles dins la gelera ben tapades.

Començam a farcir els cannoli: estenem la pasta d’un o dos mil·límetres, la tallam a quadrats i l’enrotllam amb l’ajuda d’uns cilindres de canya o bambú i els tancam banyant els extrems amb clara d’ou.

Fregim els cannoli amb la mantega de porc uns minuts i els posam damunt paper de cuina. A l’hora de servir els farcim amb una manega pastissera i decoram amb fruita confitada o xocolata i sucre molt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar