16.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 5 març 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Ingredients
· Galeta de xocolata
· 125 g de galetes
· 50 g de cacau
· 60 g de mantega

Farcit per al mousse de xocolata blanca:
· 3,5 làmines de gelatina neutra
· 30 g de sucre
· 3 ous
· 150 ml de llet
· 300 ml de nata
· Cobertura i decoració:
· 25 ml d’aigua
· 120 ml de sucre
· 50 g de cacau
· 3,5 làmines de gelatina
· 2 maduixes
· Xocolata blanca i negra

Començam picant ben picades les galetes. Fonem la mantega i hi afegim el cacau remenant bé. Ho afegim a la galeta i pastam fins a obtenir una massa uniforme. Col·locam aquesta massa a la base d’un motlo untat i el reservam dins la gelera.

A continuació, feim el farcit de mousse de xocolata blanca: primer hidratam la gelatina amb aigua freda. Després separam tres blancs d’ous dels vermells, que mesclarem bé amb la nata i el sucre. Això ho afegirem a la llet calenta (que no hagi bullit), a poc a poc i sense aturar-nos de remenar. Ho posam a foc baix i seguim remenant fins que espesseeixi, i ho reservam.

Seguidament fonem la xocolata blanca i l’afegim a la mescla anterior, juntament amb la gelatina escorreguda, remenant perquè quedi tot integrat. També hi afegirem suaument les clares a punt de neu. Per acabar, posarem la mescla aconseguida dins el motlo, que posarem dins la gelera quan hagi refredat un poc.

Finalment, ho decorarem. És important que la mousse estigui ja molt freda. Ho Encalentim a foc mig l’aigua, la nata i el sucre, i en bullir hi posam el cacau i la gelatina hidratada, remenant fort perquè quedi uniforme. Ho posam damunt el pastís amb suavitat i l’introduïm dins la gelera.

També hi podem afegir flocs de xocolata blanca i maduixes pintades amb xocolata blanca i negra.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar