La Guàrdia Civil el va treure mort
Dimarts el vent bufava fort i el temporal a la mar, a redols, era impressionant, amb grans ones —d’uns tres metres— i molta bravura. Cap allà les 16 hores, els serveis d’emergència varen rebre l’avís que una persona havia estat engolida per una ona a la cova-bufador que hi ha a la zona de Cala Serena, concretament a la urbanització Roca Serena, a prop del penya-segat.
De tot d’una, les informacions eren confuses i no se sabia si l’home hauria quedat dins la cova o bé la força de l’aigua l’hauria tret cap a la mar gran. De seguida hi acudí un metge d’un hotel pròxim, a més d’efectius del 061, Policia Local, Guàrdia Civil, Bombers i Protecció Civil. En un primer moment, els bombers especialitzats en rescats intentaren baixar a la cova, però les embranzides de l’aigua pel bufador eren impressionants i desistiren.
Unes hores més tard, ja amb fosca, passades les 20 hores, membres del GEAS (activitats subaquàtiques) de la Guàrdia Civil, ben equipats amb focus potents, i arriscant la seva vida, entraren a la cova i trobaren el cos sense vida d’un home de 43 anys de nacionalitat alemanya. A l’hora de preparar aquesta informació desconeixíem si era un turista o un treballador d’un hotel d’allà devora. També hi havia diferents versions sobre els fets. Una barrera impedeix l’accés a peu pla a la cova. Alguns apuntaren que només guaitava al forat per veure com bufava i quan l’ona sortí pel bufador l’engolí; d’altres, que havia baixat uns escalons i llenegà. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil ho investiga.

A la barrera d’accés hi ha dos cartells: un que recomana no baixar els dies de mal temps i un altre que recorda una tragèdia semblant ocorreguda allà mateix fa nou anys. Va ser l’abril de 2013, quan un jove argentí va desaparèixer i tres amics seus resultaren ferits, un d’ells de molt greu. Que sapiguem, el jove desaparegut no ha arribat a ser localitzat.
La cova on succeïren els fets és de grans dimensions, es troba a la zona enjardinada de la urbanització Roca Serena i té un bon accés. De fet, s’hi pot baixar per unes escales. Just devora hi ha un forat tapat amb una reixa que quan fa mal temps fa de bufador i a l’altre extrem desemboca a la mar. En dies normals és una visita sense gens de risc. Després d’aquest tràgic accident de 2013 es va col·locar la barrera per advertir del perill. Abans hi havia hagut altres accidents, un dels quals també mortal.

Ahir, el batle, Jaume Monserrat, comentà que es reforçarà la senyalització d’aquest indret. Malgrat l’accés està tancat amb una barrera, es col·locaran senyals abans d’arribar perquè quedi clar el perill que suposa acostar-s’hi.