L’Ajuntament informa

L'Ajuntament informa


Ple del mes d’octubre

S’ha convocat una sessió ordinària de l’Ajuntament en Ple per al dia 10 d’octubre, a les 20 hores, a la sala de plens de la casa consistorial. Punts de l’ordre del dia més destacats:

– Expedient 1025/2016. Segona iniciació del procediment de revisió d’ofici del permís d’instal·lació i d’obres per executar un hotel apartament de quatre estrelles al carrer Hernán Cortés, número 25, de Portocolom.

– Expedient 12/2022. Expedient de preu just de cinc finques ubicades a la plaça de l’Església, números 17, 19, 19-A, 21-A i 22 de Cas Concos.

– Expedient 76/2022. Modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre béns immobles.

– Expedient 91/2022. Rectificació d’errada en l’Acord de l’Ajuntament Ple de dia 11 de juliol de 2022, d’aprovació definitiva de l’Ordenança reguladora de les contraprestacions econòmiques per a la prestació del servei públic de proveïment d’aigua potable a la zona costanera del terme municipal de Felanitx.

– Expedient 2259/2022. Modificació de crèdit 14.2022 per crèdit extraordinari o suplement de crèdit a finançar amb càrrec al romanent líquid de Tresoreria.


Contractació d’obres de reforma a Portocolom

La Junta de Govern Local del passat dia 27 de setembre va aprovar el plec de clàusules administratives particulars, el qual inclou la classificació especificada en l’informe tècnic de dia 22 d’octubre de 2022, que ha de regir la contractació de les obres de reforma dels carrers Port de Palos i El Salvador de Portocolom. Les persones interessades a presentar una oferta en el procediment poden accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org) i de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el pròxim dia 20 d’octubre a les 14 h.


Amarraments a Cala Marçal i Cala sa Nau

La Junta de Govern Local del passat dia 26 d’abril de 2022 va aprovar l’inici de l’expedient d’autorització per a l’ús dels punts d’amarrament de Cala Marçal i de Cala sa Nau situats al litoral del terme municipal de Felanitx per a les temporades 2022-2025. Les persones interessades a presentar-hi sol·licituds poden accedir a la informació per mitjà del tauler d’anuncis ubicat a la seu electrònica de l’Ajuntament de Felanitx (ajfelanitx.eadministracio.cat).


Fira del Pebre Bord

El pròxim diumenge 23 d’octubre Felanitx celebra la gran Fira del Pebre Bord. S’ha obert el termini de presentació de sol·licituds per a les paradetes que s’instal·laran al llarg del recorregut de la fira pels carrers de Felanitx. També està obert el termini de presentació de sol·licituds per a les empreses felanitxeres que vulguin mostrar el seu producte a les carpes que s’instal·laran al Parc Municipal de sa Torre en la Mostra Empresarial.

El període de presentació de sol·licituds és fins a dia 17 d’octubre, en el cas de les paradetes, i fins a dia 19, les empreses que vulguin optar a una carpa dins la Mostra Empresarial que es farà dissabte i diumenge al Parc.

La inscripció de participació s’ha de fer per correu electrònic: adl@felanitx.org.

Recordam que la fira de diumenge és tot el dia, de les 7 h a les 19 h.


Felanitx Emprèn

L’Ajuntament de Felanitx, a través de l’àrea de Desenvolupament Local, ofereix el servei d’orientació i assessorament per a la creació d’empreses i d’autoocupació. Felanitx Emprèn és un servei gratuït dirigit a totes aquelles persones amb inquietuds emprenedores i interessades a dur a terme el seu projecte empresarial a Felanitx.

Us hi podeu posar en contacte, si voleu informació, als telèfons següents: 871 987 819 i 638 059 133, i via electrònica, a felanitxempren@felanitx.org.


Presentació del projecte dels carrers Port de Palos i El Salvador

Posam en coneixement de la ciutadania, especialment dels veïns del carrer Port de Palos, El Salvador i voltants, que el pròxim dijous 13 d’octubre a les 20 h a la biblioteca de Portocolom es presentarà el projecte de remodelació de la zona.


Donació de sang

Des de la Fundació de Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears informen de la pròxima campanya de donació al municipi:

Dilluns 10 d’octubre, de les 16.30 h a les 21.30 h, a l’Estació Enològica de Felanitx.


Espai nadó i espai de joc nadó

L’Ajuntament de Felanitx, a través de l’àrea d’Educació, reprèn els tallers d’espai nadó que s’inicien el pròxim mes d’octubre. Un espai d’acompanyament a la maternitat i paternitat adreçat a famílies que esperen un nadó i a les que tenen un infant de 0 a 12 mesos.

Si teniu qualsevol dubte o per fer les inscripcions ho podeu fer al correu electrònic marta.cano@felanitx.org


Parc Verd de Portocolom

Horari de setembre:

Dilluns tancat, dimarts de 16 h a 20 h, de dimecres a dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i diumenge de 10 h a 14 h.


Horari de la Deixalleria municipal

De dilluns a divendres: de 8 h a 13 h i de 16 h a 18 h.

Dissabtes i diumenges: de 9.30 h a 13.30 h.

Festius tancat.


Suport a la inserció laboral de joves

Nou punt d’atenció i informació als joves d’entre 16 i 29 anys que tenen dificultats per accedir a un lloc de feina per falta d’experiència, formació o desconeixement de les ofertes.

L’oficina on es poden adreçar és a l’Estació Enològica, situada al passeig Ramon Llull, 19, cada dimecres de les 9 h a les 14 h. Els telèfons de contacte són 971 55 42 11 i 609 073 541.


Horari de les biblioteques municipals

Biblioteca Joan Estelrich de Felanitx: de dilluns a divendres, de 9 h a 13 h i de 16 h a 20 h.

Biblioteca de Portocolom: de dilluns a divendres, de 16.30 h a 20 h, i dimecres de 9 h a 12.30 h.

Col·lecció Museogràfica Fundació Cosme Bauçà: de dimarts i dijous, de 9 h a 14 h, dimecres de 16 h a 20 h, i diumenges de 10 h a 14 h.


Reciclatge de càpsules de cafè
El consistori té instal·lats dos contenidors, un a Deixalles Felanitx i l’altre al Punt Verd de Portocolom, perquè la ciutadania pugui dur-hi les càpsules de cafè, d’alumini i de plàstic, plenes o buides, per reciclar-les degudament. Si un establiment està interessat a sol·licitar un contenidor, ho pot fer a través del correu electrònic. Es passen a recollir les càpsules una vegada al mes.


Espai nadó i espai de joc nadó
L’Ajuntament de Felanitx, a través de l’àrea d’Educació, continua oferint els tallers d’acompanyament a la maternitat i paternitat adreçats a famílies que esperen un nadó i a les que tenen un infant de 0 a 6 mesos.

Espai nadó 0 a 6 mesos a Felanitx. Els dijous de 10 h a 12 h.
Si teniu qualsevol dubte o per fer les inscripcions ho podeu fer al correu electrònic marta.cano@felanitx.org


Atenció públic de l’Ajuntament
Es pot fer qualsevol tràmit amb l’Administració sense cita prèvia, excepte per a l’empadronament, el cadastre i el certificat digital. Sol·licitau-ne a la pàgina web de l’Ajuntament (felanitx.org), o al 971 58 00 51.

Actes culturals
i d’oci

Octubre

DIVENDRES 7
A LES 20 h
Casa de Cultura de Felanitx
Inauguració de l’exposició Paisatges de la memòria. Exposició de pintures de l’artista felanitxera Josefina Pino vers el Calvari, un viatge iniciàtic de records i colors. Es pot visitar fins a dia 13 de novembre.


DISSABTE 8
Closos de can Gaià
Diada Viu la prehistòria. Tallers de pintura, simulació d’una excavació, construcció de maqueta d’una naveta, entre altres activitats al llarg de tot el dia, per descobrir aspectes de la prehistòria d’una manera divertida. Totes les activitats tenen taquilla inversa per destinar la recaptació íntegrament a desenvolupar la recerca i la divulgació als Closos.


DIUMENGE 9
A LES 11 H
Fundació Cosme Bauçà
Presentació del llibre Dones viatgeres a Mallorca (segles XIX-XX). Del silenci a la descoberta, a càrrec de Carme Vidal i de l’autor, Jaume-Bernat Adrover, amb la col·laboració i participació de Felanitx per la Igualtat. Sense inscripció prèvia.


DIVENDRES 14
Poliesportiu Guillem Timoner
Felanitx Tech Weekend. Al llarg de tot el cap de setmana hi ha aquest espai d’intercanvi i cooperació per al foment de la cultura de la innovació tecnològica. Felanitx GameJam, Lan Party, tallers per infants. Consultau les activitats al web www.felanitxtechweekend.com


DIUMENGE 16
A LES 10 H
Fundació Cosme Bauçà
Taller retrat Gravam la llum. Taller de retrat amb càmera de plaques per a adults i joves a partir de dotze anys. L’activitat anirà a càrrec del fotògraf Gaizka Taro, que ens mostrarà com es feien fotografies a principis del segle XX. Places limitades. Inscripcions a fundaciocosmebauca@gmail.com i al 608 452 977.