L’Ajuntament informa

L'Ajuntament informa


Plenària extraordinària de setembre

S’ha convocat Ple extraordinari a l’Ajuntament per al dia 27 de setembre, a les 18 hores, a la Sala de plens de la Casa Consistorial. Es du un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació inicial del Pla General i els Plans d’Ordenació Detallada del municipi de Felanitx. Una plenària que es podrà seguir en temps real a través del canal de YouTube de Felanitx.tv.


Fira del Pebre Bord

Les associacions i negocis del municipi de Felanitx que estiguin interessats a tenir una carpa al Parc Municipal en la Fira del Pebre Bord heu de posar-vos en contacte amb l’àrea de Fires i Mercats a través del correu mercat@felanitx.org o dels telèfons 871 98 77 89 i 651 89 06 90. Participar-hi és gratuït.


Pagament de tributs exercici 2021

Termini voluntari entre l’1 d’octubre i l’1 de desembre de 2021.

Es posen a cobrament els imposts de béns immobles, activitats econòmiques, vehicles de tracció mecànica, taxes municipals i vedats de caça. Recordau que els avisos ja no arriben per correu ordinari a casa vostra, els podeu aconseguir de la següent manera:

– Accediu al cartell virtual a www.atib.es

– A les oficines de recaptació de tributs a Felanitx, Portocolom i s’Horta

Felanitx. Al passeig d’Ernest Mestre, núm. 26. De dilluns a dijous de les 8.15 h a 14 h i divendres de 8.15 h a 14.45 h. Cita prèvia al telèfon 971 678 404.

Portocolom. Dia 1 d’octubre al local situat al carrer Cala Marçal, 15. Horari de 8.30 a 13.30 h.

S’Horta. Dia 4 d’octubre al local multifuncional del carrer Migjorn, 1. Horari de les 8.30 a les 13.30 h.


Presentació del projecte de les sales/portasses de l’Hospici

Posam en coneixement de la ciutadania que aquest dijous dia 23 es presenta el projecte de reforma de remodelació de les portasses de l’Hospici per convertir-les en local social. La reunió informativa es realitzarà a les 20 h a la sala d’actes de la Casa de Cultura.


Donació de sang

Propera campanya de donació de sang al municipi de Felanitx. Dilluns 27 de setembre de les 16.30 h a 21.30 h a l’Estació Enològica.


Can Roig Nou

Projecte Closos i Amics dels Closos fa una crida de voluntaris per a la setmana del 27 de setembre a l’1 d’octubre per fer diferents tasques d’adequació a Can Roig Nou i donar una mà a l’equip d’arqueòlegs. L’horari és de 8 h a 14 h. Si hi estau interessats envia un correu electrònic a prehistoria2@hotmail.com.


Espai nadó i espai de joc nadó

L’Ajuntament de Felanitx, a través de l’àrea d’Educació, reprèn els tallers de l’espai nadó i de joc a Felanitx i Portocolom.

Espai nadó 0-6 mesos a Felanitx. Inici el 30 de setembre, els dijous de 10 a 12 h.

Espai de joc nadó 6-12 mesos al Port. Inici l’1 d’octubre, els divendres de 17 a 19 h.

Si teniu qualsevol dubte o per fer les inscripcions ho podeu fer al correu electrònic marta.cano@felanitx.org.


Transport TIB

A partir de dia 17 de setembre s’amplia la franja d’edat per viatjar de forma gratuïta amb transport públic interurbà. En aquests moments els usuaris que viatgen de forma gratuïta són els menors de fins a 12 anys, i a partir de dia 17 de setembre la gratuïtat s’amplia fins als 16 anys. És a dir, tots els menors de 17 anys que disposin de Targeta Intermodal viatjaran gratis amb el TIB (bus, tren i metro).

Els usuaris que estan a la franja d’edat de 12-16 anys i que tenen la targeta perfil Jove:

– No fa falta que facin cap gestió. A partir de dia 17 automàticament els seus viatges seran gratuïts.

– Si tenen saldo i el volen recuperar, ho poden fer però a través d’una petició formal (via formulari de reclamació, aportant un número de compte corrent, ja que no es faran devolucions en efectiu). Han de mantenir, però, 5 euros de saldo per penalitzacions.

Els infants que estan a la franja d’edat de 12-16 anys i que no tenen Targeta Intermodal:

– Per viatjar gratis han de fer-se la TI, en aquest cas se’ls emetrà la de perfil Infantil.

– El dia que el menor faci 17 anys ja no podrà beneficiar-se de la gratuïtat i per tant ha de pensar a carregar saldo.

Recordam que la targeta s’ha de validar igualment, tant a l’entrada com a la sortida del bus, tren o metro.

Per aconseguir la targeta infantil, l’usuari ho pot fer als punts d’informació del TIB a Palma, Inca, Manacor i als punts habilitats a les OAC de Marratxí, Llucmajor i oficines municipals de Santa Ponça i Magaluf.


Atenció al públic de l’Ajuntament

Els ciutadans que hagin de fer qualsevol tràmit amb l’Administració poden dirigir-se a l’ajuntament sense cita prèvia, excepte per a l’empadronament, cadastre i certificat digital, que s’ha de demanar cita prèvia. 

Podeu sol·licitar-ne a la pàgina web de l’Ajuntament (www.felanitx.org), o per via telefònica al 971 580 051.


Horari biblioteques municipals

Biblioteca Joan Estelrich de Felanitx. De dilluns a divendres de 9 h a 13 h i de 16 h a 20 h.

Biblioteca de Portocolom. De dilluns a divendres de 16.30 h a 20 h i dimecres de 9 h a 12.30 h.


Horari de la Col·lecció Museogràfica Fundació Cosme Bauçà

Dimarts i dijous de 9 h a 14 h, dimecres de 16 h a 20 h i diumenges de 10 h a 14 h.


Reciclatge de càpsules de cafè

A Deixalles Felanitx i al Punt Verd de Portocolom, els ciutadans podeu dur les càpsules de cafè, d’alumini i plàstic, plenes o buides, per reciclar-les degudament. Els establiments podeu sol·licitar un contenidor a través del correu mediambient@felanitx.org 


Felanitx Emprèn

L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de Desenvolupament Local us ofereix el servei d’orientació i assessorament per a la creació d’empreses i d’autoocupació. Felanitx Emprèn és un servei gratuït dirigit a totes aquelles persones amb inquietuds, emprenedores i interessades a dur a terme el seu projecte empresarial a Felanitx. Si voleu informació, podeu fer-ho a través dels següents telèfons, 871 987 819 – 638 059 133, o via email, felanitxempren@felanitx.org

Actes
culturals i d’oci


DISSABTE 25

A LES 19 h
Plaça d’Espanya
Mostra de música i ball tradicional. S’Estol des Gerricó.

LITERANIT

A LES 20.30 h
Casa de Cultura
Natura i frases fetes. Gran festa de la lectura a càrrec de Bàrbara Sagrera Antich. Una iniciativa de la Institució Francesc de Borja Moll. Inscripcions al 696 208 877 o al correu cultura@felanitx.org.

Organitzat pel Centre Cultural i l’Ajuntament de Felanitx

DIUMEGE 26

FIRA DE SANT MIQUEL

ENTRE LES 9 i les 14 h
Llocs de costum
Paradetes dels comerços del municipi per vendre els seus productes de final de temporada. Podeu visitar-los a la plaça Pax, el mateix diumenge, o al seu establiment habitual al llarg de tot el cap de setmana. Comprau a Felanitx i ajudau el comerç local.

A més de la fira hi haurà diferents activitats, com poden ser concurs de gelats, ludoteca o animació infantil.

A LES 11 h
Casa de Cultura
Obsequis de Trescafigures. Entrega d’obsequis del concurs Trescafigures realitzat per l’Agrupació Abeniara al llarg de les festes de Santa Margalida de Felanitx.

DIUMENGE 3


A les 10 h i 12 h
Col·lecció Museogràfica Fundació Cosme Bauçà
Paraules Estampades.
Taller per a infants d’estampació de camisetes i creació d’un llibre d’artista a càrrec de l’artista Caterina Amengual. Els motius estampats seran eines acompanyades per la paraula que la defineix, així coneixerem mots i eines que cauen en desús.

Hi haurà dos torns: A les 10 h per a infants de 3 a 8 anys i a les 12 h per a infants de 9 a 14 anys

Activitat gratuïta. Informació i inscripcions als telèfons 971 581 188 i 608 452 977 o al correu fundaciocosmebauca@gmail.com

FINS AL 3 D’OCTUBRE

Casa de Cultura
Exposició col·lectiva. VII Certamen d’Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx. A la sala d’exposicions, obres seleccionades del VII Certamen d’Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx. A la sala de Miquel Barceló, Pasados robados, de Nauzet Mayor. Pintura.

FINS AL 10 D’OCTUBRE

Col·lecció Museogràfica Fundació Cosme Bauçà
Exposició Lost in Cinecittà. Fotografies de Javier Català, una exposició que s’inaugurà el passat 20 d’agost en motiu de la Nitx de l’Art. 

La mostra inclou sèries fotogràfiques en què la protagonista és la successió impassible dels esdeveniments.