L’Ajuntament informa

L'Ajuntament informa

Servei d’il·luminació i sonorització en el recinte del Parc Municipal

La Junta de Govern Local del passat dia 16 de maig va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de prescripcions tècniques que regiran la contractació del servei d’il·luminació i sonorització en el recinte del Parc Municipal durant les festes de Sant Agustí 2023. Els interessats a presentar oferta al procediment podran accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx, www.felanitx.org, i de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 6 de juny a les 14 hores.


Contractació de la instal·lació i explotació de serveis de temporada a la platja de Cala Serena

La Junta de Govern Local del passat dia 16 de maig va aprovar el plec de clàusules administratives particulars i el de prescripcions tècniques que regiran la contractació de la instal·lació i explotació de serveis de temporada a la platja de Cala Serena del terme municipal de Felanitx les temporades 2023-2025. Els interessats a presentar oferta al procediment podran accedir a la informació i documentació de la licitació per mitjà de la pàgina web de l’Ajuntament de Felanitx, www.felanitx.org, i de la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini finalitza el proper dia 5 de juny a les 14 hores.


Jornades informatives

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge posa en marxa un cicle de jornades informatives als municipis per acostar als ciutadans les ajudes europees per a la millora i estalvi energètic a la llar.

A Felanitx, el pròxim 8 de juny, a partir de les 19.30 h a la Casa de Cultura de Felanitx es presentaran les diferents línies existents i explicaran què són, qui les pot demanar i com s’ha de fer.

Hi ha tres línies: ajudes per a la rehabilitació energètica, millorar l’eficiència energètica delshabitatges i una tercera línia d’ajudes destinada a redactar el llibre de l’edifici i projectes de rehabilitació.

El termini de sol·licituds per a aquestes diferents línies de subvencions està obert fins a l’1 de setembre de 2023


Servei renda àgil

L’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) posa a disposició dels residents fiscals de les Balears un servei específic que permet emplenar i presentar la declaració de la renda i/o confirmar l’esborrany de l’exercici 2022 d’una manera ràpida, senzilla i gratuïta.

Servei telefònic de cita prèvia 971 76 76 76 o a la plana web www.atib.es. Es pot començar a demanar cita a partir del 29 de maig. L’atenció de forma presencial serà entre l’1 i el 30 de juny.

A Felanitx es donarà aquest servei a l’oficina de l’Agència Tributària, ubicada al passeig Ernest Mestre, 26, els dimecres i els dijous de 9 h a 14 h i de 15 h a 19.30 h.


Convocatòria subvencions 2023

– Obres de conservació, restauració, consolidació i rehabilitació d’immobles ubicats al Centre Històric de Felanitx. Import destinat: 70.000 €.

– Restauració i rehabilitació de façanes d’immobles als nuclis urbans de Felanitx, Portocolom, s’Horta i Cas Concos. Import destinat: 60.000 €

El termini de presentació de sol·licituds finalitza dia 20 de juny del 2023.

Important:

És molt important que es presentin les sol·licituds dins el termini fixat a la convocatòria, ja que en cas contrari es pot desestimar aquesta sol·licitud.

Les bases d’aquesta convocatòria s’han publicat al BOIB núm. 50, de data 20 d’abril de 2023.


Descompte en la taxa de recollida de fems domiciliaris

Serveis socials posa a disposició dels ciutadans una reducció de la taxa per la recollida i eliminació de fems domiciliaris. Aquesta sol·licitud es pot tramitar fins dia 31 de maig.

Beneficiaris:

– L’habitatge amb un sol resident, els ingressos del qual siguin iguals o inferiors a 22.680 € anuals.

– L’habitatge amb més d’un resident, els ingressos conjunts dels quals siguin iguals o inferiors a 30.240 € anuals.

No poden gaudir de la reducció de la taxa si qualsevol dels membres de la unitat familiar de convivència és propietari o usufructuari de més d’un immoble.

Com demanar l’ajuda?

A les oficines de serveis socials; documentació necessària: DNI de tots els convivents, documents per acreditar els ingressos de la unitat familiar (pensions o certificat negatiu d’aquestes, declaració de la renda del 2021 o certificat negatiu d’aquesta), contracte de lloguer si escau, certificat de discapacitat si escau, i rebut de fems de 2022.

Horari d’atenció al públic

Felanitx. De dilluns a divendres, de 10.30 h a 14 h, a l’Antiga Estació Enològica, passeig Ramon Llull, 19. Tel.: 971 58 26 29 i 651 890 685.

Portocolom. Dilluns i dimecres, d’11.30 h a 13.30 h, al Centre Cívic, ronda Nadal Batle, s/n. Tel.: 971 82 52 39 i 651 890 685.


Horari de recollida de fems

Es comunica a la ciutadania que la recollida de rebuig a les zones rurals es fa els dimarts, dijous i dissabte.

A la resta del municipi la recollida de rebuig és diària exceptuant els dilluns, que no hi ha servei.

Recordau que les bosses de rebuig es poden treure a partir de les 18 h. Una vegada hagi passat el camió, no tragueu la bossa.

Entre tots mantenim el municipi net!

Gràcies per la vostra col·laboració.


Servei de menjar a domicili

El servei de menjar a domicili s’ofereix de dilluns a diumenge. Per demanar més informació:

– Telèfon de Felanitx: 971 58 26 29

– Telèfon de Portocolom: 971 82 52 39

– Consultes per WhatsApp: 651 89 06 85

Condicions d’admissió:

– Ser resident a Felanitx.

– Tenir més de 64 anys o tenir una discapacitat o dependència reconeguda per l’Administració.


Línia Verda

Recordam a la ciutadania que l’Ajuntament de Felanitx té en funcionament el servei Línia Verda, una eina de comunicació directa amb els ciutadans i ciutadanes per resoldre incidències. Aquesta aplicació de mòbil és més ràpida i còmoda, gratuïta i la podeu trobar a Google Play o App Store.

També podeu accedir al servei a través del domini www.lineaverdefelanitx.org i es compta amb un servei telefònic (902 193 768) en horari de 8 h a 17 h.


Donants de sang

Des de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears agraeixen la col·laboració amb la donació de sang i implicació dels residents del municipi. A Felanitx, el 22 de maig, 35 persones s’han acostat a donar sang, i s’han aconseguit 26 donacions. Tres persones varen donar sang per primera vegada. Les següents campanyes de donació de sang a Felanitx són:

Divendres 2 a l’IES Felanitx entre les 10 h i les 14 h, al bus de davant l’entrada.

Dilluns 26 a l’Estació Enològica entre les 16.30 h i les 21.30 h.


Reciclatge de càpsules de cafè
El consistori té instal·lats dos contenidors, un a Deixalles Felanitx i l’altre al Punt Verd de Portocolom, perquè la ciutadania pugui dur-hi les càpsules de cafè, d’alumini i de plàstic, plenes o buides, per reciclar-les degudament. Si un establiment està interessat a sol·licitar un contenidor, ho pot fer a través del correu electrònic. Es passen a recollir les càpsules una vegada al mes.


Espai nadó i espai de joc nadó
L’Ajuntament de Felanitx, a través de l’àrea d’Educació, continua oferint els tallers d’acompanyament a la maternitat i paternitat adreçats a famílies que esperen un nadó i a les que tenen un infant de 0 a 6 mesos.

Espai nadó 0 a 6 mesos a Felanitx. Els dijous de 10 h a 12 h.
Si teniu qualsevol dubte o per fer les inscripcions ho podeu fer al correu electrònic marta.cano@felanitx.org


Atenció públic de l’Ajuntament
Es pot fer qualsevol tràmit amb l’Administració sense cita prèvia, excepte per a l’empadronament, el cadastre i el certificat digital. Sol·licitau-ne a la pàgina web de l’Ajuntament (felanitx.org), o al 971 58 00 51.


Actes culturals i d’oci
Juny

DISSABTE 3
A LES 19 H
Pati de l’escola Reina Sofia de s’Horta
Horabauxa s’Horta Jove. DJ Bini, Tom Trovador, el grup Circko, DJ Kaaubos, DJ Identical Souls i Sergi Aless.

A LES 20.30 H
Als bars i restaurants de s’Horta
Gastro s’Horta


DISSABTE 3
A LES 20.30 H
Casa de Cultura de Felanitx
Conferència. Germania de Mallorca, 500 anys. Acte de tancament. Hi intervindran Guillem Morro, doctor en Història i coguionista de “Germania, silenci trencat”; Bartomeu Mestre Balutxo, membre de Germania 500 i investigador de Joanot Colom, i Joan Planes, president de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca.


DIUMENGE 4
A LES 10.30 H
Plaça Sant Isidre de s’Horta
Anada a Cala sa Nau. En bicicleta, a peu, en muntura o en carro. En acabar, refrigeri i fideuà per dinar. Els tiquets, els heu de treure a Can Company, Bar Sa Lleona, Spar de Can Damià.FINS AL DIA 5 DE JUNY
Casa de Cultura de Felanitx
Exposició. A la sala d’exposicions podeu veure l’exposició de pintures i escultures de Teresa Monserrat titulada Sabia, Savia.