L’Ajuntament informa

L'Ajuntament informa


Activitats d’estiu
L’Ajuntament de Felanitx a través de l’àrea de Joventut, té preparades les activitats d’estiu 2022.

Les activitats són les següents:

Sortida a Katmandú per a infants de nascuts entre el 2012 i el 2018, divendres 24 de juny de les 9 a les 14 h. Inscripcions del 7 al 9 de juny (enllaç a les xarxes socials de Joventut). Preu: 15 €.

Sortida a Mallorca Warriors (Hu-
mor amarillo) per a infants nascuts entre el 2008 i el 2011.

Divendres 24 de juny de les 9 a les 14 h. Inscripcions del 7 al 9 de juny (enllaç a les xarxes socials de Joventut). Preu: 15 €.

Colònies d’estiu per a infants nascuts entre els anys 2012 i 2015. Del 30 d’agost al 2 de setembre. Preu: 100 €, tot inclòs. A principis de juny es duran a terme les inscripcions, les places són limitades.

Campament per a joves nascuts entre el 2008 i el 2011: els més grans necessiten una mica més d’emoció i gaudiran de quatre dies al campament de la Victòria. Dates: del 30 d’agost al 2 de setembre. Preu: 100 €, tot inclòs. A principis de juny es duran a terme les inscripcions, les places són limitades.

Escoles d’estiu, a partir de la setmana del 27 de juny i fins al 9 de setembre. Les escoletes d’estiu són activitats que tenen lloc de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Les inscripcions són per setmana natural. Les escoletes s’ofereixen als nuclis de població següents: Felanitx, Portocolom, s’Horta i Cas Concos. S’ofereix la possibilitat de matinera de 7 h a 9 h i de 8 h a 9 h, sempre que hi hagi un mínim de participants. El mateix amb el servei de menjador i guarda, de 14 h a 15.30 h.
Inscripcions a partir del 18 de maig a la web www.tempslliureprojectes.com i fins al 13 de juny.

Amarraments a Cala Marçal i Cala sa Nau
La Junta de Govern Local del passat dia 26 d’abril de 2022 va aprovar l’inici de l’expedient d’autorització per a l’ús dels punts d’amarrament de Cala Marçal i de Cala sa Nau situats al litoral del terme municipal de Felanitx per a les temporades 2022-2025. Les persones interessades a presentar-hi sol·licituds poden accedir a la informació per mitjà del tauler d’anuncis ubicat a la seu electrònica de l’Ajuntament de Felanitx (ajfelanitx.eadministracio.cat).


Limitació d’ús del foc
La Conselleria de Medi Ambient i Territori recorda que, atès el risc d’incendis forestals per a les comunitats forestals de les Illes Balears, s’estima necessari, de conformitat amb la normativa vigent, establir les mesures preventives que limiten la possible generació d’incendis forestals i la perillosa propagació d’aquests, i l’afecció no tan sols de boscs i altres hàbitats naturals, sinó també de béns, infraestructures i fins i tot residents, visitants o usuaris dels terrenys forestals, per a tot l’àmbit de les Illes Balears i durant l’època de perill d’incendi forestal, de l’1 de maig al 15 d’octubre.
Està prohibit i no es pot autoritzar durant l’època de perill d’incendi forestal, com s’estableix entre l’1 de maig i el 15 d’octubre, l’ús del foc o la realització de cremes a menys de 50 metres de terreny forestal en tot l’àmbit de les Illes Balears als terrenys no urbans situats a les àrees contigües de prevenció i als terrenys urbans quan siguin susceptibles de produir risc d’incendi forestal.


Llibre La pandèmia amb ulls d’infants i joves
A la Fira del Llibre l’Ajuntament de Felanitx, a través de l’àrea de Joventut, va presentar aquest llibre, que es va fer amb la col·laboració de tots els centres educatius del municipi. Aquesta publicació ja la podeu adquirir als mateixos centres per un preu de 10 €.


Campanya de la targeta de fidelització del comerç
Us recordam que l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya de comerç de la targeta de fidelització.

Per cada compra mínima de 5 € a diferents establiments adherits a la campanya obtindreu un segell. Per aconseguir l’obsequi de la campanya és necessari fer nou compres a diferents establiments adherits.

En tenir la targeta de fidelització completada amb tots els segells podreu bescanviar-la per la bossa de compra a l’oficina del Mercat Municipal o a l’àrea de Desenvolupament Local (segon pis de l’edifici de la biblioteca de Felanitx) en horari de 9 h a 14 h.

Si sou empresa o comerç i us voleu afegir a la campanya us podeu posar en contacte amb l’àrea de Desenvolupament Local a través del correu electrònic mou@felanitx.org o al telèfon 971 58 42 10.
Animau-vos a participar, compra al comerç local i Mou Felanitx!


Universitat oberta per a gent gran
La Universitat de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Felanitx posen en marxa una sèrie de conferències a l’abast de la gent gran. El programa la UOM arreu de Mallorca i comprèn cinc conferències de temes diversos.
Calendari
– Dimarts 17 maig, a les 18 h: “El futur de les pensions”.
– Dimarts 24 maig, a les 18 h: “Posa rutina a la teva vida”.
– Dimarts 31 maig, a les 18 h: “Governats per l’algoritme. Societat i Globalització”.
Totes les conferències es duran a terme a la Casa de Cultura.


Donació de sang
La Germandat de Donants de Sang de Mallorca comunica les pròximes campanyes de donació de sang al municipi de Felanitx:

Divendres 20 maig. A Portocolom, al Pavelló Poliesportiu Toni Peña, de les 16.30 h a 21.30 h.


Descompte en la taxa de recollida de fems domiciliari
Serveis Socials posa a disposició dels ciutadans una reducció de la taxa per la recollida i eliminació de fems domiciliaris. Aquesta sol·licitud es pot tramitar fins dia 31 de maig.

Beneficiaris:

– Habitatges amb un sol resident, els ingressos dels quals siguin iguals o inferiors a 21.000 € anuals.

– Habitatges amb més d’un resident, els ingressos conjunts dels quals siguin iguals o inferiors a 28.000 € anuals.

No podran gaudir de la reducció de la taxa aquells membres d’unitats familiars de convivència que siguin propietaris o usufructuaris de més d’un immoble.

Com heu de demanar l’ajuda?

A les oficines de Serveis Socials. Documentació necessària: DNI de tots els convivents, documents per acreditar els ingressos de la unitat familiar (pensions o certificat negatiu d’aquestes, declaració de la renda del 2020 o certificat negatiu d’aquesta), contracte de lloguer si escau, certificat de discapacitat si escau, i rebut de fems de 2021.

Demanau cita. Horari d’atenció al públic:

Felanitx. De dilluns a divendres de 9 h a 14 h a l’Estació Enològica, Passeig Ramon Llull, 19. Tel.: 971 58 26 29 i 651 89 06 85.

Portocolom. De dilluns i dimecres de 9 h a 14 h al Centre Cívic, Ronda Nadal Batle, s/n. Tel.: 971 82 52 39 i 651 89 06 85
S’Horta i Cas Concos.

Demanau cita a les oficines de l’antiga Estació Enològica o al centre cívic de Portocolom.


Deixalleria municipal
Situada al c/ Son Cerdà, 22, al polígon de Son Colom.

Els ciutadans i ciutadanes de Felanitx disposau d’aquesta nova instal·lació per dipositar els vostres residus especials, com ara electrodomèstics, fusta, ferralla, pneumàtics, enderrocs de petites obres, residus tòxics com piles, olis o bateries, roba, etc.

Horari: de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h, i dissabtes i diumenges de 9.30 h a 13.30 h. Festius tancat.


Reciclatge de càpsules de cafè
El consistori té instal·lats dos contenidors, un a Deixalles Felanitx i l’altre al Punt Verd de Portocolom, perquè la ciutadania pugui dur-hi les càpsules de cafè, d’alumini i de plàstic, plenes o buides, per reciclar-les degudament. Si un establiment està interessat a sol·licitar un contenidor, ho pot fer a través del correu electrònic. Es passen a recollir les càpsules una vegada al mes.


Locals municipals

Es reprèn la cessió, per part de l’Ajuntament, dels centres i locals municipals, com ara el centre cívic de s’Horta i Cas Concos, l’escola de Son Proenç i el parc municipal, per fer activitats d’oci o celebracions. Fins ara només es podien sol·licitar per fer-hi assemblees ciutadanes o reunions amb capacitat limitada de les diferents entitats socials o associacions del municipi. Ara ja podeu fer les vostres sol·licituds mitjançant una sol·licitud a través del Registre de l’Ajuntament.


Espai nadó i espai de joc nadó
L’Ajuntament de Felanitx, a través de l’àrea d’Educació, continua oferint els tallers d’acompanyament a la maternitat i paternitat adreçats a famílies que esperen un nadó i a les que tenen un infant de 0 a 6 mesos.

Espai nadó 0 a 6 mesos a Felanitx. Els dijous de 10 h a 12 h.
Si teniu qualsevol dubte o per fer les inscripcions ho podeu fer al correu electrònic marta.cano@felanitx.org


Suport a la inserció laboral dels joves
Punt d’atenció i informació per als joves d’entre 16 i 29 anys, que tenen dificultats per accedir a un lloc de feina, per falta d’experiència, formació o desconeixement de les ofertes. L’oficina on us podeu dirigir és a l’Estació Enològica, situada al passeig Ramon Llull, núm. 19, tots els dimecres de les 9 a les 14 h. Els telèfons de contacte són 971 55 42 11 o 609 07 35 41.


Tramitació del certificat digital
L’Ajuntament de Felanitx valida el certificat digital de persona física. Passes que cal fer abans d’anar al consistori:

Registrar-vos a la pàgina web de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre. Una vegada obtingut el codi de sol·licitud, demanau cita a l’Ajuntament per poder validar la identitat de la persona. Al consistori no feim la sol·licitud d’aquest codi, ja que la llei no permet que es pugui fer per protecció de dades. Per validar el certificat digital s’ha de fer de forma presencial amb el DNI i el document que acrediti la sol·licitud.

Disposar de certificat digital permet a la ciutadania realitzar nombroses tramitacions administratives tant davant l’Administració General de l’Estat, com les comunitats autònomes, consells insulars i ajuntaments.

Permet conèixer les dades fiscals, presentar la declaració de la renda, saber la situació davant la Seguretat Social o les dades d’empadronament.

També es pot registrar una sol·licitud, demanar un permís d’obra, fer una queixa o demanar una subvenció, entre d’altres.


Atenció públic de l’Ajuntament
Es pot fer qualsevol tràmit amb l’Administració sense cita prèvia, excepte per a l’empadronament, el cadastre i el certificat digital. Sol·licitau-ne a la pàgina web de l’Ajuntament (felanitx.org), o al 971 58 00 51.


Felanitx Emprèn
L’Ajuntament de Felanitx, a través de l’àrea de Desenvolupament Local, us ofereix el servei d’orientació i assessorament gratuït per a la creació d’empreses i d’autoocupació. Us podeu posar en contacte si voleu informació als telèfons següents: 871 987 819 i 638 059 133, o via e-mail: felanitxempren@felanitx.org.


Renovació de la demanda d’ocupació
La renovació de la demanda d’ocupació de les persones que estan inscrites com a demandants de feina al SOIB es pot fer de manera telemàtica a través d’alguna de les vies següents:
– A través del web del SOIB. Es posarà un enllaç on es podrà consultar la data de renovació i fer el tràmit de renovació (sense necessitat de disposar d’usuari i contrasenya SOIB, bastarà amb la data de naixement i el número de DNI).
– Telefonant al 012 o 971 22 57 91.
– A través de l’app mòbil SOIB.


Línia Verda

Aplicació de mòbil ràpida i còmoda per comunicar incidències al municipi. És gratuïta i la podeu trobar a Google Play o App Store. Podeu accedir al servei a través del domini www.lineaverdefelanitx.org i es compta amb un servei telefònic (902 193 768) en horari de 8h a 17 h.


Horari de les biblioteques municipals
Biblioteca Joan Estelrich de Felanitx
De dilluns a divendres
Matí: de 9 h a 13 h
Horabaixa: de 16 h a 20 h
Biblioteca de Portocolom
De dilluns a divendres
Horabaixa: de 16.30 h a 20 h
Dimecres: de 9 h a 12.30 h

Actes culturals
i d’oci

Maig

DIVENDRES 20
A LES 18 h
Centre Cívic de Portocolom
Teresetes: Sobre el novè mes. Estrena a Espanya, de la companyia Piki Theatre. Entrades gratuïtes, reserves a través de WhatsApp: 696 20 88 77.


DISSABTE 21
A LES 11 H, LES 12 H I A LES 18 h
Casa de Cultura de Felanitx
Teresetes

A les 11 h i a les 12 h, Línies entremaliades. Estrena a Illes Balears, de la companyia Théâtre Désaccordé.

A les 18 h, Cocoué. Estrena a Illes Balears, de la companyia Petit Bonhom.

Entrades gratuïtes, reserves a través de WhatsApp: 696 20 88 77.

A LES 19 h
Pati de l’escola
Reina Sofia de s’Horta
Horabauxa s’Horta Jove. Actuació de Cirko, dj’s Kaaubos, dj’s Identical Souls i food trucks.

A partir de les 20 h, Gastro s’Horta: mostra de pinxos a bars i restaurants.


DIUMENGE 22
A LES 10 h
Plaça de Sant Isidre de s’Horta
Anada Cala sa Nau. Concentració de les persones que vagin a peu i en bicicleta a la plaça, mentre que per a qui assisteixi en muntura o carro el punt de trobada serà al carrer de devora l’escola. En arribar hi haurà fideuà per a qui hagi retirat tiquet a Sa Baldufa, Can Company, Sa Punta o el bar de Sa Lleona.

A LES 17.45 h
Església de Sant Salvador
Concert. Units com Brins actua sota la direcció de Francisca Rosselló, una actuació inclosa dins el Cicle de Cant Coral.


DIJOUS 26
A LES 20 h
Casa de Cultura de Felanitx
Inauguració de l’exposició Rendir-se surrender, d’Anastasia Egórova.


DIVENDRES 27
A LES 21 h
Conservatori de Música
Concert: Coplas del alma. Poemes, cançons i relats amb l’actor Emilio Gutiérrez Caba, el baríton Luís Santana i Francesc Blanco al piano.

Podeu adquirir les entrades per 15 € a la Casa de Cultura de Felanitx i a la web euroclassics.com.


DISSABTE 28
A LES 20.30 h
Pati de l’Hospici
Versud, cicle d’acció poètica. “Poesia i vi”, recital i tast de vins, amb Josep Pedrals, Mercè Claramunt i Miquel Cardell. Maridatge amb Glòria Julià. Entrades: 5 €, a la web mallorcaliteraria.cat.


DIUMENGE 29
A LES 11 h i 12 h
Fundació Cosme Bauçà
Visita teatralitzada: Les veus del molí d’en Bo. Visita teatralitzada a càrrec de Mai Som Tots Teatre. Activitat gratuïta, places limitades. Inscripcions: 608 45 29 77 i fundaciocosmebauca@gmail.com