28.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 20 juliol 2025
Façana del poliesportiu Guillem Timoner

Aquests mesos d’estiu, uns cinc-cents infants han participat de les escoletes d’estiu que han estat a disposició dels pares durant el període de les vacances escolars.
A més, des de la Sala expliquen que l’àrea de Joventut treballa des de fa tres anys en un projecte per aconseguir i garantir que aquestes escoles d’estiu municipals siguin tan inclusives com sigui possible. Aquest estiu, “la iniciativa nascuda el 2021 s’ha consolidat amb èxit com a servei públic municipal”, informen.

El passat mes d’abril, la tècnica de Joventut, Bel Artigues, es va posar en contacte amb tots els centres educatius per tal de conèixer les necessitats de les famílies interessades en aquestes escoletes i amb infants amb diversitat funcional i cognitiva.

A partir d’aquí, es va sol·licitar assessorament a Aproscom per tal de facilitar la inclusió d’aquests infants en el dia a dia de les escoletes d’estiu i oferir formació als equips directius de cada una d’aquestes.

L’empresa de lleure que gestiona les escoletes, È-Temps Lliure Projectes, va acceptar el repte d’adaptar la seva proposta per fer unes escoles inclusives. “Això va suposar la contractació de sis persones de suport amb formació sociosanitària, que es van sumar a l’equip de monitoratge”, expliquen.

Un cop acabat l’estiu, l’àrea de Joventut valora “molt satisfactòriament el desenvolupament de les escoletes. Ha estat un aprenentatge mutu i continuarem amb el nostre compromís d’assegurar que les activitats siguin accessibles per a tothom i tenguin en compte la diversitat i complexitat social actual”. Així, la regidora de Joventut, Marina Obrador, explica que “les escoles d’estiu han estat un èxit. Hi han participat gairebé 500 infants i les famílies han pogut conciliar la vida laboral i familiar durant les vacances”.

Per a la batlessa, Catalina Soler, “s’ha fet un salt qualitatiu en l’atenció a la diversitat, i l’Ajuntament, tot i que no és una competència municipal, ha fet una aportació econòmica mitjançant la contractació del personal de suport, per garantir unes escoletes obertes, transversals i inclusives”.

Va ser l’estiu de 2021 quan es va detectar la necessitat d’una família amb un infant amb un alt grau de discapacitat que requeria poder accedir a les escoles. Aquell mateix estiu ja es va treballar per dur a terme un bon acolliment de l’infant.

L’any següent, estiu de 2022, varen ser tres les famílies que manifestaren interès per participar en les escoles d’estiu, i a la memòria del servei ja es va acordar un canvi de model per a l’estiu de 2023.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

darreres notícies

et pot interessar