Amb la finalitat d’incentivar i conscienciar pares, padrins i la població en general de la necessitat de comprar al comerç local, els 52 alumnes de sisè d’infantil (5-6 anys) del Col·legi Sant Alfons-Es Lledoner han posat en marxa el projecte-campanya “I tu, compres a Felanitx?”
Aquest projecte està inclòs dins la situació d’aprenentatge. “Sempre intentam involucrar les famílies en els nostres projectes, i vàrem veure que tenim moltes famílies amb infants de pares botiguers, que tenen comerços dins Felanitx. Vàrem programar tots els criteris d’aprenentatge i ho vàrem dissenyar”, expliquen les mestres Maria de Mar Monserrat i Margalida Sureda.
Fruit d’aquest projecte, aquests dies als aparadors de molts de comerços del poble hem vist uns cartells que ens conviden a comprar al comerç local. Els mateixos infants, acompanyats de les mestres, els han repartits botiga per botiga.
El projecte va partir de zero, sense que els infants sabessin pràcticament res del tema. Una de les primeres activitats va ser convidar la batlessa, que va anar a la classe i els al·lots li feren un caramull de preguntes. “Vàrem arribar a la conclusió que és important que la gent compri més a Felanitx, que aquest mes tanquen tres botigues i que la situació és molt crítica perquè de cada dia es compra més per internet, a grans superfícies, a Palma i a Manacor. Els infants varen intentar empatitzar un poc amb aquesta pena que ens va dir la batlessa que tenia”, expliquen les mestres.
A la pregunta “I tu, compres a Felanitx?”, la resposta és que sí, que tots compren a Felanitx, varen dir els alumnes. “Els al·lots estan conscienciats que han de comprar aquí, i ho diuen als pares, als padrins, n’han xerrat molt”, comenten les mestres.
Per tal de preparar els cartells que aquests dies han repartit, abans varen fer una activitat consistent en una gimcana, en què havien d’omplir una graella passejant pels carrers i mirant les botigues: de roba, farmàcies, bars i restaurants… Havien d’anar a cada comerç perquè els hi posassin un segell i, si estava tancat, n’apuntaven el nom.
Amb aquest projecte també han treballat molts altres conceptes, com el pes, els quilos, els euros, les monedes, les tornes, un full de comanda, un tiquet fet a mà, noms de menjar i de roba, entre altres.
Les mestres destaquen que a tots els negocis on han anat els han fet molt de cas i els han fet partícips segons l’activitat del negoci.