Les acabades de restaurar “portasses de l’Hospici” varen acollir dimarts passat la I Fira del Vi de Felanitx organitzada per la distribuïdora local 5 Caixes i Mitja, amb motiu del seu 18è aniversari. Una vegada més quedà palès que Felanitx encara té una forta petjada en la producció i distribució de vi.
50 cellers, 29 de Mallorca i 21 de la Península varen presentar més de 300 vins, entre blancs, rosats i negres en una fira destinada principalment als professionals de la restauració i hoteleria (Horeca), que varen poder tastar els vins amb la finalitat que els incloguin a les cartes dels seus establiments, i més els vins mallorquins, que de cada vegada tenen més acceptació.

Així, dimarts, desenes de persones relacionades amb el món del vi i la indústria de la restauració varen anar omplint tot el dia –en torns de matí i horabaixa– el nou espai municipal, fent de Felanitx un referent.
Sebastià Adrover i Jaume Rigo, de 5 Caixes i mitja, han explicat que “ara que els restaurants i hotels es comencen a preparar i a obrir per la temporada, hem volgut organitzar aquesta fira perquè tenguin una oportunitat de tastar els vins que comercialitzam. Els professionals del vi els han pogut explicar com han fet el vi, per què l’han fet, a qui pot anar destinat i quin menjar l’acompanya millor, i ells [els restauradors] decideixin si el posen a la seva carta o no”.
Per a Adrover i Rigo, “la majoria de cellers de Mallorca fan una aposta forta per sembrar varietats autòctones”. A més, “per primera vegada en la història a la nostra empresa, vàrem vendre més botelles de vi de Mallorca que no de fora. Sempre hem apostat pel producte local. Així i tot, el vi d’aquí també s’exporta a fora, però de cada vegada se’n ven més a l’illa. De cada vegada més, tant el client mallorquí com el que ve de fora demana producte mallorquí”.