L’Ajuntament presentarà cinc projectes importants per obtenir ajudes econòmiques dels fons europeus Next Generation, valorats en 5,2 milions d’euros.
Es tracta dels següents: l’eliminació del tram de la carretera del Far de Portocolom que travessa la platja de s’Arenal amb la parcel·la que s’ha comprat, que és zona verda, per restaurar i recuperar l’ecosistema natural d’aquesta platja; la reforma integral de l’edifici de l’Auditori Municipal de Felanitx, per poder-hi acollir una oferta cultural de qualitat; la creació de les rutes arqueològiques per connectar els Closos de Can Gaià amb la resta de poblats i jaciments des Rossells, Can Roig Nou, Son Maiol, Cala sa Nau, sa Mola i la cova dels Bous; la digitalització del municipi amb la instal·lació d’elements tecnològics a punts d’interès, i la millora de l’accessibilitat i la gestió energètica al nucli de sa Capella del Port, per eliminar barreres arquitectòniques, millorar la xarxa de sanejament o soterrar el cablejat.
Un cop els projectes s’acceptin, si és que s’accepten, l’Ajuntament disposa d’un termini de tres anys per executar-los. En el supòsit que no es rebés l’ajuda, l’equip de govern fa feina en altres línies per poder desenvolupar-los amb fons propis municipals.
El batle, Jaume Monserrat, ha explicat: “Felanitx necessita una reestructuració ordenada de l’oferta turística per desestacionalitzar-la. Cultura, naturalesa i patrimoni són els eixos”. L’objectiu de la candidatura és fer valer els actius naturals i culturals del municipi, recuperar espais naturals i infraestructures culturals i patrimonials imprescindibles per activar la nova oferta turística, millorar l’accessibilitat d’espais urbans i transformar profundament la gestió promocional. “Amb això se cerca l’activació de l’economia local, la creació d’empreses i llocs de feina des d’un model no basat en volums creixents d’afluència de turistes, sinó a valorar els recursos infrautilitzats i l’explotació sostenible d’aquests”, ha explicat el batle.