Amb el pas dels anys, la formació d’aquesta llengua d’arena dins es Riuetó ha anat creixent. Alguns observadors ens diuen que s’ha anat movent i canviant de forma. Deu fer uns sis o set anys que es començà a formar amb una grandària ja més o manco considerable. De fet, fa quatre anys i mig, aquest setmanari ja s’interessà per la formació de la possible platja. Ara ja es pot considerar de manera més oficial, almanco per a gaudi dels cans, que tenim una nova platja.


Sobre com així s’ha format, les fonts consultades apunten que aquest fenomen apareix quan els corrents marins duen al seu lloc natural l’arena que artificialment s’aboca any rere any a la platja de s’Arenal per regenerar-la. Una altra teoria atribueix aquest fenomen a la construcció del port esportiu (a principis dels anys 80), els espigons del qual han alterat els corrents dins el Port, per aquest motiu l’arena s’ha anat sedimentant lentament en aquests indrets esmentats. Una tercera hipòtesi apunta al dragat de sa Bassa Nova, fa una vintena d’anys, que —diuen— amb els temporals, a més de fer mal a les barraques i els mollets, també ha mogut l’arena de lloc.
Aquestes aportacions no són científiques. Per això intentarem esbrinar científicament el perquè d’aquest fet. I és que alguns propietaris de barques amarrades a la colàrsega des Riuetó ens han manifestat la seva preocupació per si amb els anys cresqués aquesta llengua d’arena. Què pot passar a l’hora de passar-hi amb les barques? Tanta sort que la gran majoria són llaüts —però de cada vegada n’hi ha més que no ho són— i el calat no ha de ser gaire profund. Ara bé, no saben si d’aquí a uns anys hi podrà haver problemes de navegació.
Més platgetes
La des Riuetó no és l’única que s’ha format aquests darrers anys a llocs on no hi havia arena o n’hi havia molt poca. Només un poc més endavant, i just abans d’arribar en es Babo, d’ençà de fa uns anys també s’hi ha format un arenalet, que els mesos d’estiu està molt concorregut per banyistes. El mateix ocorre a les zones del pinar de sa Bassa Nova on PortsIB volia fer un pas per a vianants, i a sa Bateria (abans d’arribar a can Marilla), on s’han creat uns arenals petits que la gent empra com a platgetes, tant per banyar-hi cans i infants com per practicar esports nàutic