23.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Diumenge, 24 agost 2025

Quinze alumnes d’entre 16 i 30 anys han realitzat els certificats de professionalitat de carnisseria i elaboració de productes carnis, que ja va per la cinquena edició, i el de transport intern en la indústria alimentària, impartits pel centre S’Algar Formació.

Un certificat de professionalitat és un document que expedeix l’administració laboral (el SOIB en el cas de les Illes Balears) i que acredita, de forma oficial i amb validesa a tot l’Estat, que una persona treballadora és competent en una qualificació professional.

Aquests cursos formatius tenen una durada d’un any i inclouen 630 hores de formació teòrica al centre de formació, mentre que la pràctica es fa a les empreses col·laboradores. De fet, aquest és el seu principal atractiu, ja que durant tot el procés els alumnes compten amb un contracte laboral.

A aquest cicle hi han col·laborat tres empreses del sector carni de Felanitx, dues de Manacor i una del Coll d’en Rabassa, entre d’altres, arreu de l’illa.

En aquesta promoció hi han pres part set dones i vuit homes, i la majoria seran contractats per les empreses col·laboradores una vegada hagin acabat el contracte de formació dual.

Els únics requisits per poder accedir a aquests certificats de professionalitat són haver superat l’ensenyament secundari obligatori (ESO), estar a l’atur i tenir entre 16 i 30 anys.

S’Algar Formació és una empresa referent en la formació ocupacional a Mallorca. Disposa de l’acreditació del SOIB i del SEPE per impartir formació que atorga certificats de professionalitat en modalitat presencial i compta amb quatre centres de formació a Portocolom, Felanitx, Inca i Palma. Actualment, es realitza la selecció d’alumnes per a dos contractes de formació dual que començaran en breu, un de formació agroalimentària amb 22 places, i un altre de carnisseria i elaboració de productes carnis, amb 15 places.

darreres notícies

et pot interessar