22.2 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dilluns, 28 juliol 2025

Per dia 22 d’aquest mes està previst que l’Associació Amics del Seminari dugui a terme a la vila la diada cultural que any rere any celebren. Aquesta és la desena. Abans s’han fet a diferents llocs, cada vegada i sempre tenint com a referent algun personatge de la contrada: Costa i Llobera, Arxiduc Lluís Salvador, Juníper Serra, Alcover… I enguany dedicaran l’atenció a mossèn Pere Xamena, qui fou professor de tots quants són, allà al seminari.

És una satisfacció per als ciutadans que vivim a la vila que una associació cultural arribi a Felanitx per honorar un dels nostres. Però foren més els professors d’aquí: Rafel Caldentey, Bartomeu Nigorra, Bernat Julià, Josep Sacanell, Bartomeu Quetgles, Bartomeu Bennàssar i Teodoro Suau.

La trobada consta de tres parts: les dues primeres a la parròquia i la tercera al menjador de Ramaders Agrupats.

Començant per l’assemblea/celebració del memorial del Senyor (missa) a les 10 del matí. Actuarà la Schola cantorum que interpretarà el Càntic de la fe de Pere de Capllonc, Simon Ioannis de Millet i Dona nobis pacem. El col·laborador de la coral Units com Brins, en Joan Brunet interpretarà el Vou-veri-vou de Noguera i el What a wonderful world acompanyat a la guitarra per Toni Obrador i per Joan Carles Vaquer. Els mateixos guitarristes acompanyaran Miquel Monserrat a recitar el poema del sastre Vaquer en el primer centenari de l’Encontrada.

La segona part constarà d’una salutació per part de Bartomeu Rosselló, una exposició de fotografies a càrrec de Biel Bennàssar, seguit d’una lectura de poemes d’autors felanitxers a càrrec de Miquel Monserrat, acompanyat per les guitarres d’Obrador i Vaquer. Per acabar aquesta segona part, i essent el bessó principal de la diada, el nostre amic, que fou condeixeble, prefecte i professor de tots nosaltres, mossèn Bartomeu Bennàssar, doctor en Teologia Moral, dictarà una lliçó que estam ben segurs que serà ben profitosa per a tots.

I per concloure la diada al menjador dels Ramaders, ja se sap: carn torrada regada amb vi rosat felanitxer de n’Armero, pa moixó del forn de s’Arraval, fresque de Can Llenya, i rasca per acabar d’arrodonir.

darreres notícies

et pot interessar