El jove cuiner felanitxer Marc Antich Vicens, s’ha proclamat subcampió del prestigiós concurs nacional d’escoles de cuina Protur Chef, al qual varen participar més d’un centenar d’escoles d’hoteleria i de cuina de l’Estat. La tonyina va ser la protagonista i el jurat va seleccionar 16 escoles per a participar-hi. I és que aquest concurs s’ha posicionat entre els millors certàmens a nivell nacional d’escoles de cuina.
El guanyador del concurs –que enguany ha arribat a la sisena edició- va ser Ariel Munguía, alumne del Basque Culinary Center, mentre que el segon lloc va ser per al felanitxer Marc Antich, alumne de l’IES Puig de Sa Font de Son Servera.
A la tercera i darrera jornada del concurs, els finalistes varen elaborar un plat de lliure elecció. La imaginació i la tècnica acurada varen fer que el jurat ho tingués realment difícil a l’hora d’atorgar els premis.
En Marc va presentar un plat de canut avellanat d’ànec i tòfona, amb presentació acurada i sabors potents.
El concurs és presentat per Koldo Royo, i el jurat és format pels cuiners de reconegut prestigi: Maca de Castro, Santi Taura, Andreu Genestra, Tomeu Caldentey, Javier Ubeck, Miquel Gelabert, Miquel Hoyos i Miquel Calent, entre d’altres.
En Marc Antich sempre s’ha dedicat al món de la mar i de la nàutica, però fa només un any va provar, per casualitat, la cuina i es va matricular a aquesta Formació Professional de l’institut de Son Servera.