19.3 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dijous, 24 juny 2021
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

prorrogar
v. tr. [LC] Allargar (el temps establert per a fer alguna cosa). Prorrogar el terme de pagament d’un deute. Prorrogar el període de sessions d’una assemblea.

posposar
Sinònim d’ajornar.

ajornar
v. tr. [LC] Deixar per a un altre dia, per a més endavant. Van ajornar la festa. Han ajornat els pagaments fins al mes entrant.

cancel·lar
tr. [BB] Anul·lar (lletres o frases d’un text) tot ratllant-les.
Aquestes són algunes de les paraules que se solen fer servir en l’àmbit dels espectacles o actes per fer referència a una modificació d’alguna obra, funció, concert, xerrada, inauguració, exposició, concert, noces, combregaments, batiaments, potser qualque funeral… en fi, tot tipus d’actes públics o privats.

Ja està clar que aquest darrer any i mig la paraula que més hem sentit per ventura ha estat “ajornar” (posposar) o “cancel·lar”, per això el nostre subconscient ho té massa present i això ha fet, que qualsevol altra cosa relacionada amb actes que s’hagin de dur a terme no se prevegin com a una possibilitat.

Per això convindria refrescar una mica el vocabulari a molta gent, perquè aquestes darreres setmanes hem sabut de bona tinta que la gent està una mica alterada, nerviosa, embullada… però no, prorrogar no és ajornar, ni posposar! Quan a un partit de futbol fan una prorroga ningú pensa que se posposa el partit, tothom té clar que en fan 30 minuts més, no? Idò genteta, pensau una miqueta amb el capet! Fixau-vos bé en el que llegiu, una mica de sentit comú, per l’amor de Déu! Si no ho enteneu bé, agafau un diccionari, que no és tan difícil, és més: el duis tots a damunt! Qui més qui manco fa servir un mòbil de devers mil euros, no? Idò emprau-lo, que no només serveix per fer retrats, xatejar, fer TikToks i altres pardalades. És que, és que… m’encalentiu i no voldria dir coses de què em pugui penedir, bon Jesuset!

Idò això, que quedi ben clar: aquest cap de setmana s’estrena una obra de teatre a la Casa de Cultura i, com que ja és tot ple, la companyia ho ha PRORROGAT tres dies més, és a dir, que teniu tres oportunitats més per anar a veure la funció si per a aquests primers dies no heu trobat entrada.

Ha quedat clar?!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

darreres notícies

et pot interessar