10.000 euros de sanció a l’empresa de recollida de fems
Tal com avançàrem la setmana passada, el Ple, amb els vots a favor de tots els partits excepte Podem, que s’hi abstenir, va acordar iniciar l’expedient sancionador per 10.000 euros a l’empresa de recollida de fems pels dies de ‘vaga encoberta’.
Ara l’empresa tindrà uns dies per al·legar el que consideri adient i després es dictaminarà la multa definitiva.
Pròrroga de 6 mesos del servei de recollida de fems
Els dos contractes del servei de recollida de fems, el domiciliari i el de les faccions (paper, vidre, cartró) i neteja s’hauran de prorrogar sis mesos. Mentrestant, l’Ajuntament acabarà de preparar tota la licitació del nou contracte, el qual farà que canviï tot el sistema de recollida de fems i de neteja, que passarà a l’anomenada selectiva “porta a porta”. En un principi, la intenció municipal era no prorrogar-lo, però pel que es va dir al Ple, hi estan obligats durant mig any.
Per acabar de tancar el nou contracte, s’està pendent del nou conveni col·lectiu que marqui el preu de mercat que s’imposarà per poder licitar-lo.
340.000 euros del superàvit
Amb el vots del govern i les crítiques de l’oposició, s’aprovà destinar 342.000 euros del romanent de tresoreria a pagar factures de coses que s’han fet els darrers mesos: la desinfecció de carrers i places, la reparació de la font del passeig Ramon Llull, el rebliment amb asfalt de clots a l’esplanada de Sant Salvador, la reparació de filtracions d’aigua salada a la xarxa de Portocolom, la reforma dels banys del Parc Municipal i la programació de més actes per les festes de Sant Agustí i Sant Nicolau.
Miquel Lluís Mestre (Bloc) va dir que “el 2021 haurà estat nefast per a les arques municipals”, ja que s’hauran menjat una bona tallada del superàvit i acusà el govern de “mans foradades” i de “no viure en el món real”.
Xisco Duarte (PSOE), per la seva banda, manifestà que “amb aquests doblers no hi ha cap actuació per fer front a la crisi de la pandèmia, amb ajudes i iniciatives per incentivar la compra al comerç local. Es gasta per gastar”.
El batle, Jaume Monserrat, rebaté les acusacions: “quan aprovàrem els pressuposts ja prevèiem que faríem modificacions de crèdit. Els canvis (per la pandèmia) dels darrers mesos ens han permès anar fent coses que no podíem preveure, però que s’han pogut fer”.
I afegí: “no compartesc que siguem mans foradades perquè són coses que s’han fet i s’han de pagar”.
Condecoracions per a set policies locals
El Ple va aprovar reconèixer públicament la trajectòria professional de set policies locals, alguns dels quals es jubilen a finals d’any per haver complit trenta anys o més de servei al cos. Són Miquel Soler, Tomeu Monserrat, Tomeu Nadal, Ramon Roig, Pere Joan Monserrat, Rafel Garcias i Joan Puig.
S’ha demanat a la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern autorització per atorgar la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc.
L’acte d’homenatge es farà dia 8 de desembre, la Immaculada, patrona de la Policia Local.
El PSOE demana que les barraques del Port siguin BIC
El PSOE va presentar una moció d’urgència al Ple per tal que l’Ajuntament insti el Consell de Mallorca que declari Bé d’Interès Cultural (BIC) el conjunt de barraques que hi ha dins el Port; en total 185, repartides en diversos grups a diferents punts de la badia. Aquesta declaració serviria per preservar els valors culturals, tant de tipus paisatgístic com de patrimoni etnològic i d’arquitectura tradicional.
La moció no es va debatre –i per tant no s’aprovà– perquè el govern local votà en contra de la urgència. O sia, que s’haurà de debatre en una altra ocasió.