Amb el vot a favor dels 17 regidors, l’Ajuntament ha acordat iniciar els tràmits per a concedir la Medalla de la Ciutat al professor emèrit de la UIB Josep Antoni Grimalt i Gomila, en reconeixement de la seva trajectòria literària, investigadora i docent en defensa de la llengua catalana i la cultura.
La iniciativa va ser proposada pel PSOE. El portaveu, Xisco Duarte, explicà en el Ple de dilluns que “el poble té un deute amb el senyor Grimalt. Ha fet una tasca increïble com a docent, a favor de la llengua catalana, com a escriptor i, darrerament, el gest important de donar un solar devora el far del Port al poble de Felanitx”.
Malgrat que tots els grups polítics varen estar d’acord a atorgar-li aquesta distinció, en el debat polític, la majoria de partits consideraren que presentar aquesta moció a manca d’un mes i mig per a les eleccions és un “oportunisme polític. No és el moment temporal més adequat per presentar-la”, explicaren. Així i tot, tothom li va donar suport i lloaren la figura i la feina feta per Josep A. Grimalt.
Ara, s’haurà d’obrir l’expedient, nomenar un jutge instructor (sol ser un regidor) i un secretari, recopilar tota la gran feina feta i els mèrits pels quals és mereixedor de tan honorable distinció municipal.
Vista la proximitat de les eleccions, és de suposar que ja serà el nou consistori qui ho aprovi i faci l’acte oficial i solemne de lliurament.
Trajectòria i mèrits
Entre moltes altres qüestions, la seva tasca cultural l’ha fet mereixedor de distintes distincions com el Premi Bartomeu Oliver dels 31 de Desembre atorgat per l’Obra Cultural Balear (1988), el reconeixement de mèrits per l’Ajuntament de Manacor (1991) i una distinció atorgada per la cadena COPE Mallorca (1996).
Estudiós de les rondalles mallorquines, té cura de l’edició de l’Aplec de rondalles mallorquines d’en Jordi des Racó d’Antoni Maria Alcover, que realitza amb la col·laboració de Jaume Guiscafrè.
Ha impartit conferències, comunica-
cions i ponències sobre rondallística, llen-
gua catalana i temàtica bíblica en la literatura, i ha estat membre del jurat de diversos premis literaris, tant de novel·la com de teatre. Ha col·laborat amb articles d’investigació en diverses revistes especialitzades i amb articles d’opinió a la premsa general, i també al setmanari Felanitx.

Altres punts de la plenària:
El carnet de conduir a Manacor
A proposta del Bloc per Felanitx, el Ple de l’Ajuntament, amb els vots a favor de PP, PI, regidor no adscrit, Bloc, PSOE i Podem, i l’abstenció de Vox, es va acordar demanar al Ministeri de l’Interior i a la Prefectura de Trànsit de les Illes Balears que els tràmits presencials i les proves i els exàmens de conduir es realitzin a Manacor; una proposta que també s’ha aprovat a altres ajuntaments de la comarca, i que compta amb el suport d’autoescoles, per evitar desplaçaments a Ciutat.
L’1,5% cultural a sa Mola
Per unanimitat s’aprovà la proposta d’El PI d’instar al Govern que destini l’1,5% cultural del pressupost destinat per a les obres del futur hospital sociosanitari de Felanitx, a finançar la recerca, la intervenció i la posada en valor dels hipogeus prehistòrics de sa Mola.
La recollida de fems
Per nou vots a favor (l’equip de govern) i vuit abstencions (l’oposició) es va acordar desestimar la sol·licitud de revisió de preus presentada per l’empresa FCC encarregada del servei de recollida de fems. Es va desestimar al·legant que el contracte ha finalitzat i que aviat es firmarà el nou contracte.
De fet, en un altre punt es va aprovar la formalització del contracte dels lots 1 i 3 del nou servei de recollida i transport de residus municipals, amb la implantació del porta a porta, la gestió de les deixalleries, la recollida de residus voluminosos domèstics i la neteja viària del municipi, que ha estat adjudicat a les empreses FCC i Melchor Mascaró.
El Pla especial dels Closos
Per unanimitat es va aprovar la tramitació ambiental del Pla especial de protecció del bé d’interès cultural (zona arqueològica) dels Closos de Can Gaià.
Nirvis o show?
Enmig del debat polític que ha de tenir un Ple, com més s’acosta la data de les eleccions, n’hi ha que ho aprofiten per fer interpel·lacions punyents per veure si el contrincant botarà i muntar així un show i intentar treure rèdit polític.
Al Ple de dilluns hi ha haver picabaralles entre regidors del govern (PP, PI, Joan Aznar) i de l’oposició (PSOE i Vox). Per contra, les intervencions del Bloc i de Podem són més moderades i menys agressives.
Sintetitzar aquí les més de tres hores de Ple amb tot el foc creuat que es varen dir i amb el to que va emprar cada regidor és difícil de descriure. Gràcies a les noves tecnologies, qui vulgui veure el Ple íntegrament ho pot fer a través de la pàgina web d’aquest setmanari (a la secció de vídeos) o bé a les xarxes socials (Facebook, Twitter i YouTube) de Felanitx.TV.