Serveis Socials de l’Ajuntament ha atès durant l’any 2021 24 dones que han patit violència de gènere, una xifra inferior que la del 2020, quan el registre va ser de 29 dones. Aquestes dades no posen de manifest que la violència hagi minvat, tan sols són les dades de les persones que han demanat ajuda a Serveis Socials.
Les dades s’han donat a conèixer a la primera Mesa Local de Coordinació Contra la Violència Masclista que ha tingut lloc a l’Ajuntament després de dos anys de no convocar-se de forma presencial. A la Mesa hi han participat representants de la Guàrdia Civil, la Policia Local, diferents àrees de l’Ajuntament, IB-Dona, Centre de Salut, Consell de Mallorca, centres educatius del municipi i regidors del consistori. Així es pretén millorar l’eficiència en l’atenció de les dones víctimes i evitar duplicitats en les intervencions.
Les demandes o la detecció de les situacions de violència provenen dels mateixos professionals dels Serveis Socials, de familiars i veïnats de les dones, dels professionals de salut, de la Policia o Guàrdia Civil, i de la mateixa dona. S’acompanya de manera activa les dones, se’ls facilita informació i accés a recursos i serveis especialitzats, i es coordina el treball dels diferents agents que intervenen en el procés, amb l’objectiu que pugui sortir de la situació de violència que pateix.
Si teniu coneixement d’alguna situació de violència masclista, podeu acudir a qualsevol dels serveis que participen en aquesta Comissió o contactar amb els Serveis Socials a través del telèfon 971 58 26 29. El telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere és el 016 (que no deixa rastre a la factura) i també l’112.