24.7 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 1 juliol 2022
Marta Cano, Jaume Monserrat i Joan Aznar explicant les dades a la premsa
Marta Cano, Jaume Monserrat i Joan Aznar explicant les dades a la premsa

Finalment, han estat 383 les al·legacions que els ciutadans, les associacions, les entitats i els partits polítics han presentat durant l’exposició pública del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Algunes han estat avalades per un bon nombre de signatures fins a arribar a les 1.264 —es pot dir— al·legacions. El gruix d’aquestes firmes recau sobre uns sectors molt concrets del municipi: amb l’alçada dels immobles dels cèntrics carrers de la Mar i Major de Felanitx, o la urbanització de les zones dels carrers Mn. Tauler i Aviador Orté, darrere de l’avinguda des Tamarells de Portocolom.

Si escrutam una mica les al·legacions, segons ha explicat l’Ajuntament, se n’han presentades 21 per segregació de finques, edificabilitat, zones verdes, zones inundables, protecció d’ús agrícola o soterrament d’instal·lacions. Pel que fa al Pla Ordenació Detallada (POD) de Felanitx s’han registrat 189 al·legacions de les quals es destaca el nombre de plantes al carrer Major o la delimitació del carrer de Bellpuig. El POD de Portocolom en recull 116, principalment centrades en els carrers Emperador, Aviador Orté, Mossèn Tauler o el canvi de qualificació de l’avinguda des Tamarells.

Els POD de s’Horta i Cas Concos han tengut 7 i 8 al·legacions respectivament, relatives als usos de parcel·les o canvi de qualificació d’alguns carrers. Pel que fa al POD de Cala Ferrera s’han comptabilitzat 21 al·legacions referents al polígon 33 de Cala Serena o al canvi de qualificació de la urbanització Sa Marina. 28 al·legacions fan referència al sòl rústic: sobre la classificació i categoria de sòl, diferents pedreres o activitat extractiva o minera.

En una convocatòria amb la premsa, el batle, Jaume Monserrat, ha explicat que “en feim una lectura positiva perquè la participació ciutadana ha estat molt important. La gent l’ha mirat i ha opinat sobre el que no li agrada. Volíem ser tan transparents com fos possible”.
Ara, totes les al·legacions seran estudiades per l’equip redactor que haurà de decidir si les accepta o no i es convocarà a la Comissió del Seguiment del PGOU formada per polítics, entitats i tècnics per avaluar-ho.

Segons el batle, “volem esser els primers a aprovar un Pla General amb la normativa nova, però hem de tenir en compte que tenim el PG més antic. Ens hi adaptarem i farem feina perquè tiri endavant”. Jaume Monserrat no va voler parlar de terminis concrets , però va dir que “si en mig any podem tenir les al·legacions resoltes no s’allargarà més”. A part, encara estan a l’espera de rebre els documents amb les prescripcions i valoracions (al·legacions) que han de presentar les diferents administracions públiques que tenen veu en aquest Pla. Algunes ja han contestat i han marcat tota una sèrie de suggeriments, però n’hi ha que encara han de contestar.

darreres notícies

et pot interessar

Reciclar la policia, també