5.4 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 3 febrer 2023
Els comerciants guardonats, juntament amb els polítics
Els comerciants guardonats, juntament amb els polítics

27 comerços del nostre municipi han estat reconeguts per l’Ajuntament pels més de 50 anys amb les portes obertes al públic. Va ser dijous passat, en un acte en el Mercat Municipal, en el transcurs de la primera Nit del Comerç.

Moment de la presentació de la web
Moment de la presentació de la web

L’acte va començar amb la conferència del catedràtic d’Economia Aplicada de la UIB i director de la Fundació Impulsa Balears, Antoni Riera Pons, que sota el títol “Quan l’estabilitat de preus domina l’escena”, va explicar la situació econòmica en la qual es troben les Illes Balears i donà dades referides al valor afegit brut de Felanitx. Segons Riera, pel que fa referència al valor del conjunt de béns i serveis produïts al municipi, si descomptam els imposts indirectes i els consums intermedis, es mou a Felanitx una economia al voltant dels 327,6 milions d’euros. El municipi compta amb 600 empreses de les quals, relacionades amb el comerç, n’hi ha 107.

Posteriorment, es va informar del directori Mou Felanitx que es posa a l’abast de tots els comerços. Es tracta d’una eina digital que poden emprar els empresaris per informar a la ciutadania i promocionar els seus comerços i els seus productes a través d’internet.

Finalment, es va fer el reconeixement als Comerços Emblemàtics de Felanitx 2022, on 27 establiments varen rebre el seu guardó.

El comerç més antic del municipi és el Supermercat Can Company, de s’Horta, amb 127 anys d’existència, seguit del Forn Can Vica amb 122 anys o Can Ramis amb 104, tots dos de Felanitx. Cada establiment va obtenir una estatueta de dues fulles de parra que al centre du escrit “Emblemàtic Felanitx”, dissenyada per l’artista felanitxer Javier Prado.

La resta de negocis reconeguts són: Ferreteria i Armeria Fiol, Teixits Pomar, Comestibles Vaquer, Llibreria Ramon Llull, Can Berga, Merceria Ca na Tonda, Ferreteria Puig, Fotografia Bennàssar, Papereria Cóndor, Ceràmiques Mallorca, Estanc Can Randa, Estanc Felanitx, Forn Can Picornell, Can Mel, Rellotgeria Brújula, Ca n’Estelrich, Electrodomèstics Ricart, Gelats Neu d’Or, Jugueteria Can Pila, Lobelia, Magatzem Can Damià, Pastisseria Cas Francès, Supermercat Can Ribot i Ceràmica Felanitx.

darreres notícies

et pot interessar

Rafel Rubio Ferrer, perruquer i empresari, és regidor de Comerç, Indústria, Fires i Mercats a l’Ajuntament de Felanitx

“Hem de recuperar l’experiència de comprar al petit comerç, que sigui com un relat d’emocions, i ho hem de fer entre tots”