6.5 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dissabte, 28 gener 2023

Felanitx es tornarà a omplir d’art, de cultura i de felanitxerisme

La regidoria de Cultura ja té enllestida la Nitx de l’Art. Serà els dies 19, 20 i 21 d’agost, emmarcat dins el programa de festes de Sant Agustí. El plat fort serà divendres dia 19.

En aquesta edició postpandèmia hi participaran uns 150 artistes, repartits per 50 espais, a més de les actuacions i activitats que hi haurà repartides pel poble, convertint Felanitx durant unes hores en una gran galeria d’art. Hi haurà obra d’artistes locals, d’illencs, de la Península i també d’internacionals. 

Dia 19 s’inauguraran les exposicions de la Casa de Cultura. A la planta baixa hi haurà les obres finalistes del VIII Certamen d’Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx. Es donarà a conèixer l’obra guanyadora de l’edició d’enguany. Tant al jardí com al replà trobareu escultures de l’artista felanitxer Pere Bennàssar Obrador i al primer pis, a la Sala Miquel Barceló, l’artista guanyador del certamen d’arts plàstiques de l’any 2020, Joan Cabrer, mostrarà el seu darrer treball. Per al dia 27 d’agost hi ha organitzada una visita guiada per les exposicions de la Casa de Cultura a partir de les 20 hores.

El mateix dia 19, la Nitx de l’art acollirà la presentació del nou disc de Do Natural, dins sa Font. Altres grups que amenitzaran els carrers dia 19 són: Salat Jazz, Carles Medina i Josep Munar, The Wild Boys, Tomas con Gas & Steve Ademas, Mariana Frauca, Dj Joan Forteza. Dia 20: Nermin Goenec & Mavic, The Deaf Buffalos; i dia 21: Voices Of Samanidis.

Respecte als espais, cal destacar la tornada de Jaume Canet, que l’any passat per la pandèmia va decidir no participar-hi, l’obertura del Convent de les Religioses Teatines i de Can Llevadora, el projecte creatiu Expresate, de Nermin Goenenc i Roman Hillmann i el mural pintat in situ a la plaça del Rei Jaume II, entre molts d’altres espais que any rere any hi participen: Can Vent d’Andreu Maimó, Can Cabestre, Call Vermell, Bennàssar Fotografia, Galeria Roy, Galeria Andrew Potter, Fundació Cosme Bauçà, Espai d’art Miquel Nicolau, i molts d’altres locals que han oferit els seus espais perquè artistes locals o de fora poble puguin mostrar el seu art. 

La regidora de Cultura, Melanie Mesquida, ha explicat que “la Nitx de l’Art és un esdeveniment cultural de referència per tot Mallorca, on hi participen artistes de tots els àmbits de les arts plàstiques i visuals i que implica també, la participació tant d’institucions o entitats públiques com privades que obren les portes aquests dies, un itinerari artístic amenitzat per actuacions musicals”.  Mesquida ha afegit que “enguany ens hem centrat en preparar una Nitx de l’art que duri tres dies, ja que en un vespre no hi ha temps per gaudir de tot el que els artistes ens tenen preparat, també hem donat prioritat a propostes locals; tenim un ventall d’artistes d’arts plàstiques i visuals brutal que necessiten espais per mostrar el seu art”.

El disseny del cartell d’enguany l’ha realitzat la dissenyadora felanitxera Maggie Adrover, de Màrmola Mans i està inspirat en la idea d’un recorregut, un itinerari, per valorar l’experiència real davant un món digitalitzat, la vivència d’anar a un poble i recórrer els seus carrers per veure, tocar i sentir obres d’art. L’estètica és similar al Google maps perquè la idea que hi ha al darrere sigui més evident. El podeu veure a la pàgina 9.

El pressupost destinat per aquest esdeveniment és d’aproximadament uns 15.000 euros, als quals s’hi ha de sumar el premi de l’obra guanyadora del Certamen d’Arts Plàstiques, que és de 4.500 euros, més una exposició individual a la Casa de Cultura.

darreres notícies

et pot interessar

Franc Prohens Cabrer i Jaume Prohens Manresa, músics i compositors

“Som conscients que és més difícil arribar al públic del nostre país amb una llengua estrangera, però consideram que ser fidels a un mateix és el més important”