14.8 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimecres, 30 novembre 2022
La síquia, abans d’arribar a la rotonda de Porreres
La síquia, abans d’arribar a la rotonda de Porreres

Hi ha obres que no llueixen gaire i que no es veuen a simple vista, però que són molt necessàries. Un bon exemple n’és la síquia de la vila, que fa una funció soterrada per fer-hi córrer les aigües brutes i pluvials del poble fins a l’estació depuradora.

Arran de la forta barrumbada del passat setembre que va negar bona part del poble, principalment la part baixa, es va detectar que alguns redols d’aquesta síquia estaven en mal estat. Potser feia anys que no s’hi feia cap actuació seriosa.

Aquests dies, l’Ajuntament hi està fent feines de sanejament. Es lleven pedres, enderrocs i fins i tot qualque arbre que xupa de dedins i fa malbé l’estructura, elements que no deixaven que l’aigua corregués amb fluïdesa i podia fer tap.

Les parets laterals de la síquia, digna d’una gran enginyeria d’antany, estan en bastant bon estat, llevat de petits redols que s’haurien desfet una mica. En canvi, la coberta, en gran part de volta, a redols ha passat per ull. Es refà la coberta i es van col·locant unes comportes a determinats punts per si de cas es col·lapsa amb una barrumbada que no es torni a espenyar i l’aigua pugui sortir.

L’actuació s’està fent al tros de síquia entre la part de darrere de l’Auditori Municipal i fins a la rotonda de Porreres – via de Cintura.

darreres notícies

et pot interessar

Jo sí, la resta no